naar top
Menu
Logo Print

‘Groen asfalt’ bij werken aan E17

Willemen Infra herleidt CO2-uitstoot tot een minimum
magazine

Willemen Infra voert sinds half juni structurele onderhoudswerken uit op de E17 tussen Zwijnaarde en Destelbergen. In totaal wordt 8 km nieuwe asfaltverharding aangelegd en ook de afrit naar het UZ Gent richting Antwerpen wordt helemaal vernieuwd. Bijzonder is dat zowel de top- als onderlaag wordt aangelegd met Asfalt bij Verlaagde Temperatuur (AVT) door middel van schuimtechniek, waardoor er veel minder CO2 vrijkomt dan bij klassieke asfaltmengsels.
Willemen Infra maakte in 2014 voor het eerst gebruik van AVT of ‘groen asfalt’. Dat asfalt wordt geproduceerd en geplaatst aan een lagere temperatuur waardoor er minder CO2 vrijkomt. Dit milieuvriendelijke asfalt is even slijtvast als de gewone variant en ook aan de remafstand en waterafvoer verandert er niets. Het asfalt is bovendien beter voor de gezondheid en het comfort van de wegenwerkers omdat het minder geur- en rookhinder veroorzaakt.
Om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken, wordt zowel overdag als ‘s nachts, in het weekend en tijdens de vakantie gewerkt. Daarenboven wordt gewerkt in veel verschillende en korte fasen. De werken zullen in totaal ongeveer twee maanden in beslag nemen.

WILLEMEN INFRA

WILLEMEN INFRA

+3292826030
+3292827123