naar top
Menu
Logo Print

H.M.B. OP MATEXPO

H.M.B. werd op 1 april 1999 opgericht door Paul Verbiest en Jan Haesevoets. Sinds 2012 is H.M.B. gevestigd in Paal-Beringen, naast de E313. De dagelijkse leiding is nog steeds in handen van Paul Verbiest en Tom Haesevoets. H.M.B. verzorgt de verkoop en service van grondverzetmateriaal, zoals graafmachines, mini-/midiladers, wielladers, rupsdumpers ...


LEVERING HYUNDAI R1200-9 PRIMEUR VOOR EUROPA

De grootste graafmachine van Hyundai, de R1200-9, met een bedrijfsgewicht van 120 ton, is een primeur voor Europa. Het is de eerste keer dat deze krachtpatser in Europa wordt geleverd. Dat zorgt direct voor een primeur voor H.M.B. De graafmachine wordt aangedreven door een dieselmotor van 567 kW met turbocompressie en is geschikt voor zware grondwerken, stationair graven en afbraakwerkzaamheden. Het computerondersteunde vermogensoptimalisatiesysteem (CAPO) garandeert optimale prestaties van de motor en de twee hydraulische pompen. Andere functies van het systeem zijn de automatische toerentalverlaging en de vermogensopvoering. De machinist kan ten slotte met een druk op een knop de giek- of zwenkprioriteit en vermogensmodus instellen.


NIEUWE HYUNDAI HL975 WIELLADER

De nieuwe HL975 heeft een totaalgewicht van 26.500 kg. De machine wordt aangedreven door de nieuwste Stage IV Cummins QSG12-motor met een maximaal brutovermogen van 250 kW bij 2.100 tpm. Door de efficiënte luchttoevoer en het verbrandingssysteem is de QSG12 een terugkeer naar de eenvoud van een wastegateturbocompressor zonder EGR-koeler. In combinatie met een DPF voldoet de machine aan de emissienormen van Stage IV.


Milieuvriendelijker

Het automatisch afzetten van de motor voorkomt onnodig brandstofverbruik en uitstoot. Ook de optionele lock-upkoppeling met vijf versnellingen helpt het brandstofverbruik te reduceren. Daarnaast meet het systeem ook gegevens zoals het gemiddelde en het totale brandstofverbruik. Het gaspedaal functioneert nu als ECO-pedaal: wanneer het pedaal wordt bediend, kan het systeem herkennen of de machinist zuinig wil werken of vermogen nodig heeft. De HL-serie is eveneens voorzien van een 'rijsnelheidsbegrenzer' waarmee de machinist de maximale snelheid kan instellen.


Comfort

De grotere cabine zorgt voor een ergonomische werkomgeving met comfort voor de machinist. Zo is de cabine geluiddicht en voorzien van een nieuw aircosysteem. De elektrohydraulische bedieningshendel zorgt voor een groter gebruiksgemak, zodat de machinist productiever werkt.


Nieuwe technologieën

De nieuwe HL975 is uitgerust met een joystickbediening voor giek, bak en derde hydraulische lijn. De touchscreenmonitor en de elektrohydraulische bediening zorgen voor de bediening van onder andere de zachte eindaanslag, bakprioriteit en blokkeerfuncties voor de giek en de bak. Modellen van de HL900-serie zijn ook uitgerust met een eigen Hyundai weegsysteem. Voor een vrije toegang tot het motorcompartiment van de nieuwe Hyundai wiellader moet de machinist slechts één schakelaar omzetten. De volledig inschuifbare motorkap maakt ten slotte reiniging en onderhoud heel eenvoudig.

HYUNDAI CONSTRUCTION EQUIPMENT EUROPE

HYUNDAI CONSTRUCTION EQUIPMENT EUROPE

HYUNDAILAAN 4
3980 TESSENDERLO
+3214562200
+3214593406