naar top
Menu
Logo Print

Eerste Hyundai HX900 L-rupsbandgraafmachine verkocht

"Wij hadden ons niets meer kunnen wensen"
magazine

Taylor & Braithwaite, dealer van HCEE (Hyundai Construction Equipment Europe) in Cumbria (VK) heeft de eerste Hyundai HX900 L-rupsbandgraafmachine verkocht aan de toonaangevende sloop- en recyclinggigant, ABLE UK. Met zijn hoofdvestiging in Middlesbrough, Engeland, is ABLE UK werkzaam in verschillende veeleisende industriële en zakelijke sectoren en heeft het bedrijf een naam opgebouwd als specialist in complexe sloop- en demontageprocessen. De 90 ton zware HX900 L wordt ingezet op de locatie Able Seaton Port (ASP), bij Hartepool aan de Engelse noordoostkust, aan de monding van de rivier Tees. Hier knipt de machine zware stukken metaal op maat, zodat deze geschikt zijn voor verder hergebruik. Voor sloopwerk is de HX900 L uitgerust met een 10-tons Fortress-sloopschaar. Daarnaast is de machine voorzien van een bak van 4,85 m³ voor graafwerk.
Chris Jordan, salesmanager van Taylor & Braithwaite sloot de overeenkomst met ABLE. "Omdat hun werkvolume aanzienlijk is toegenomen, was het bedrijf op zoek naar een machine waarmee het proces van het recyclen van het metaal kon worden versneld. Ze zochten een graafmachine die bestand is tegen een agressief werkmilieu en die de capaciteiten heeft om de zware taken het hoofd te bieden."
ABLE UK had al ervaring met het merk Hyundai, doordat het bedrijf in 2016 een 43-tons graafmachine van het model R430LC-9A kocht. "Het besluit van ABLE om voor Hyundai te kiezen werd in grote mate beïnvloed door de betrouwbaarheid van dat oudere model. Hun eerste Hyundai, de R430LC-9A, heeft zich bewezen als een uiterst betrouwbare en robuuste machine. Het sluiten van deze overeenkomst met ABLE voor de koop van deze machine was erg belangrijk voor Taylor & Braithwaite en voor Hyundai als merk", besluit Chris.

HYUNDAI CONSTRUCTION EQUIPMENT EUROPE

HYUNDAI CONSTRUCTION EQUIPMENT EUROPE

+3214562200
+3214593406