naar top
Menu
Logo Print

JCB HYDRADIG IS DE EERSTE

Bandengraafmachine met hardware in onderbouw

Tijdens een persreis naar het JCB-hoofdkwartier werd op 16 maart 2016 de langverwachte Hydradig voorgesteld. De onthulling loste alle verwachtingen in, want het bleek te gaan om een revolutionaire bandengraafmachine met praktisch alle hardware in de onderwagen.

DRIEJARIG GEHEIM PROJECT

Hydradig is het resultaat van een driejarige periode waarin er in het grootste geheim gewerkt werd aan 'Project 710'. Het doel was om een machine te ontwerpen met de beste zichtbaarheid, stabiliteit, beweeglijkheid, mobiliteit en onderhoudbaarheid. JCB-voorzitter Bamford startte zelf dit project op, waaraan een team van de beste mensen over de hele JCB Group werkte.

REVOLUTIONAIRE 'TOOL CARRIER'

JCB Hydradig is een totaal nieuwe 'drager van gereedschap' die beantwoordt aan de vraag naar compacte machines op wielen in de markt. De machine kan uitgerust worden met een reeks van ongeveer vijftig JCB-aanbouwdelen. Het ontwerp van de revolutionaire bandengraafmachine met de aandrijflijn en hydraulische pomp in de onderwagen beantwoordde aan de eisen uit vijf kerngebieden.

Visibility

De Hydradig biedt de operator een ongeëvenaard zicht tot op de grond, 360° tot 1 meter rondom de machine. Dit zorgt voor een ongeziene stijging van de veiligheid rondom de graafmachine.

Stability

Door het plaatsen van praktisch de complete hardware in de onderbouw beschikt de graafmachine over een laag zwaartepunt, wat de hijsstabiliteit en de reissnelheid opmerkelijk verbetert. Globaal gezien is de machine ook 150 mm lager dan haar rivalen, waardoor ze vervoerd kan worden in een standaardschuifzeiloplegger.

Mobility

Het lage zwaartepunt en de stabiliteit, waarvan sprake, maken dat de Hydradig tot 40 km/uur kan halen op de weg tussen twee werven. Daarvoor zorgen het verlengde chassis en de traploze hydrostatische aandrijving op alle vier de wielen. Er komt ook nog een speciale trailer voor deze graafmachine, zodat een aantal bakken en aanbouwdelen steeds meegenomen kunnen worden.

Manoeuvrability

Deze nieuwkomer in het JCB-gamma beschikt over een chassis op basis van de Loadall verreikertechnologie en standaard drie stuurmodi (tweewiel-, vierwiel- en krabbesturing). Optioneel is er ook een omgekeerde stuurfunctie verkrijgbaar die de richting van de stuurwielen aanpast wanneer de bovenbouw 180° gedraaid staat. Een vooras met een oscillatie van ca. 8° garandeert een maximale tractie op een ruw terrein.

Serviceability

De aandrijflijn met een zijdelings gemonteerde motor in de onderwagen betekent meteen ook dat alle onderhoudspunten eenvoudig vanop de grond toegankelijk zijn. Alweer een kenmerk dat de veiligheid
ditmaal tijdens de service
bevordert. Smeerintervallen tot 500 uur verminderen de downtime van de machine.

HYDRADIG WAS AL EERST

Pour la petite histoire: de naam Hydradig was de naam die de echtgenote van stichter, Joseph Cyril Bamford, had bedacht voor zijn eerste creatie, maar toen niet werd benut. Ruim 60 jaar later eert JCB-voorzitter, Anthony Bamford, zijn ouders door het gebruik van de naam voor deze revolutionaire machine.

SPECIFICATIES HYDRADIG

  • Ecomax Stage IIIB diesel (81 kW, 108 pk)
  • 50/50 gewichtsverdeling
  • 2.650 mm-wielbasis
  • draaicirkel: 3.946 mm (enkele band), 4.511 mm met dozerblad
  • 3,5 ton trekkracht
  • 500 uur smeerinterval
  • Onderhoudspunten vanop de grond toegankelijk

JCB

JCB

NIJVERHEIDSLAAN 1501
3660 OUDSBERGEN
+3289695050
+3289695079
www.jcb.com