naar top
Menu
Logo Print

Bouwunie bevraagt schrijnwerkers

Wat vindt de schrijnwerker van zijn sector?
magazine

De sector van de schrijnwerkers stelt het goed, zo blijkt uit een enquête van Bouwunie. De orderboekjes zijn gevuld, de economie trekt aan en de sector kan mee profiteren. Desondanks blijft het moeilijk concurreren op een diverse markt. Vooral oneerlijke concurrentie baart de vakman zorgen: 61% stelt daar last van te hebben. De hinder komt vooral van buitenlandse bedrijven: 56% zegt dat de deloyale concurrentie toeneemt, niemand spreekt van een daling.
Om te overleven en een stap voor te blijven, wil 77% efficiënter werken, door de organisatie zelf te optimaliseren (93%), door machines te kopen of te plaatsen of door de levering en afhandeling van materialen. Daarnaast willen 7 op de 10 ondervraagde schrijnwerkers een gedigitaliseerde onderneming om hun productie te optimaliseren. “Een geautomatiseerde, digitaal gestuurde productie van schrijnwerk en interieurelementen is de norm geworden. Hierdoor combineert de schrijnwerker snel en fijn maatwerk met een erg hoog afwerkingsniveau”, aldus Hilde Masschelein, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie.
Zowat iedereen schenkt ook ruime aandacht aan een luchtdichte plaatsing van buitenschrijnwerk. Dat is immers cruciaal in het streven naar een hogere energie-efficiëntie bij gebouwen – zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. Die luchtdichtheid, samen met de verhouding glas-vloeroppervlakte wegen sterk door in de berekening van het S-peil. Dat bepaalt hoeveel energie nodig is om de temperatuur van een gebouw op peil te houden. Hoe minder energie nodig, hoe lager het S-peil.

BOUWUNIE

BOUWUNIE

+3225881100
+3222530745