naar top
Menu
Logo Print

NIEUWE YANMAR VIO82 MIDIGRAAFMACHINE

MIDISTADSGRAAFMACHINE MET VERBETERDE PRESTATIES

De ViO82 biedt uitstekende prestaties en is tegelijk milieuvriendelijk. Door de uitgebreide functionaliteiten is de machine de ideale partner om uw productiviteit te verhogen, ongeacht de complexiteit van de werf.

Yanmar VIO82 midigraafmachine

NIEUW HYDRAULISCH VIPPS2I®-SYSTEEM

Vio progressive pump system 2-pump independent

De ViO82 is uitgerust met het nieuwe hydraulische ViPPS2i-systeem van Yanmar dat berust op een globale krachtregeling van twee onafhankelijke zuigerpompen met een variabel debiet en een verdeler met meerdere combinaties.
De twee onafhankelijke pompen, die afhankelijk van de belasting individueel worden bediend, leveren alleen de hoeveelheid hydraulische olie die nodig is voor de uitgevoerde handeling. Dit systeem biedt de operator meer gebruiksgemak en beperkt tegelijk het verlies van hydraulische druk, zelfs tijdens handelingen met een gecombineerd gebruik van arm en giek. Dat maakt het mogelijk om alle handelingen vlot en gelijktijdig uit te voeren.

MILIEUVRIENDELIJK

De ViO82 is uitgerust met de allerlaatste geavanceerde technologie ontwikkeld door de marktleider van industriële dieselmotoren. De TNV-motor van 55,6 pk is voorzien van een directe injectie met een commonrailsysteem. De brandstofinjectie wordt beheerd en aangepast door de elektronische controle-unit, wat zorgt voor een schonere verbranding en optimale werkingsomstandigheden van de motor. De 4TNV98C-WBV1-motor van Yanmar is het resultaat van onze voortdurende inspanningen om op technisch gebied vooruitgang te boeken wat brandstofverbruik en uitstoot betreft. Met de ViO82 heeft Yanmar in de eerste plaats aandacht voor het milieu en het besparen van brandstof. Het systeem van recirculatie van afgekoelde uitlaatgassen vermindert aanzienlijk de stikstofoxiden en de roetfilter beperkt de vervuilende uitstoot. Bovendien ontwikkelde Yanmar met succes een exclusief regeneratiesysteem om stilstanden door de verontreiniging en schoonmaak te vermijden.

PRESTATIES EN COMPACTHEID

De ViO82 profiteert van de ongeëvenaarde ervaring van Yanmar op het gebied van de ontwikkeling van graafmachines met nul-offset. Sinds de uitvinding van het ViO-concept in 1995 is Yanmar leider gebleven in het ontwerpen van de compactste graafmachines. Dankzij de ViO82 kunnen de klanten van Yanmar rustig werken, met name in stedelijke omgevingen met een zeer beperkte ruimte.
Yanmar ontwikkelde het concept Universal Design waarbij de nadruk ligt op ergonomie en de operator centraal staat in het ontwerp. Door de ruime beenruimte zorgt het design voor meer comfort en veiligheid voor de operator. Het ontwerp van de ViO82 biedt de operator een uiterst veilige ergonomische omgeving met een uitstekende zichtbaarheid. Door de vorm van de cabine geniet de operator een optimale zichtbaarheid van 360°, waardoor de veiligheid op de werf en de doeltreffendheid stijgen. De stoel met pneumatische ophanging is regelbaar naar wens, waardoor de operator een optimale werkhouding kan aannemen. Het dashboard en de armleuningen zijn aangepast om het comfort van de operator nog te verhogen. De ViO82 is standaard uitgerust met een FOPS2 Top Guard voor een betere bescherming in moeilijke omgevingen.

Yanmar

YANMAR

YANMAR

RUE DE LA TAMBOURINE 25
52115 SAINT-DIZIER CEDEX
+33325552975
+33325569469