naar top
Menu
Logo Print

Startschot nieuwbouw Steenbakkerij Vande Moortel

Steenbakkerij pronkt met gamma gevelstenen aan buitengevel nieuwe showroom
magazine

Op 14 mei 2018 is in Oudenaarde het startschot gegeven voor de bouwwerken aan het nieuwe kantoor van Steenbakkerij Vande Moortel. Er wordt in de komende maanden een nieuw kantoorgedeelte en een nieuwe showroom gebouwd. De gevel van die showroom zal het ruime gamma van gevelstenen van Vande Moortel weergeven. In de afwerking van de kantoren en de verbindende hal tussen beide gebouwen zullen de kleiklinkers verwerkt worden. Zo is het nieuwe gebouw een staalkaart van de catalogus van de steenbakkerij. “Als specialist in gevelstenen en kleiklinkers kunnen we niet anders dan onze producten in de kijker te plaatsen”, zegt huidig zaakvoerder Peter Vande Moortel. Het interieur wordt gekenmerkt door een semi-industriële look met kolommen die zichtbaar blijven. Het project werd ontworpen door architectenbureau TARCH en zal worden uitgevoerd door aannemersbedrijf Mathieu Gijbels.
Familiebedrijf Vande Moortel groeide sinds zijn ontstaan in 1864 uit tot een gevestigde waarde op de markt van gevelstenen en kleiklinkers. “Deze uitbreiding is nodig om de groeiambities van ons bedrijf waar te kunnen maken. De nieuwbouw maakt ons klaar voor de toekomst en geeft ons die hedendaagse en innovatieve uitstraling die je ook in onze producten en bij onze mensen terugvindt”, verklaart Vande Moortel.
Het bedrijf investeert eveneens in de heraanleg van de omgeving en een uitbreiding en optimalisatie van de productiecapaciteit. Om dat te realiseren kijkt het bedrijf meer dan ooit naar buitenlandse markten.