naar top
Menu
Logo Print

NIEUW CULTUURCENTRUM IN DEINZE WORDT OPGETROKKEN MET PERI

Constructie door peri
Voor de meer complexe onderdelen in het project maakte de aannemer gebruik van een combinatie van verschillende PERI systemen

AANNEMER GEBRUIKT COMBINATIE VAN VERSCHILLENDE PERI SYSTEMEN VOOR COMPLEXE ONDERDELEN

In Deinze verrijst sinds kort het Leietheater. Aannemer STRABAG bouwt er in dienst van de stad een nieuw cultuurcentrum en doet daarbij een beroep op wandbekisting, klimbekisting, schoren en steigers van PERI. Het gebouw omvat verschillende volumes met als unieke blikvanger de toneeltoren die opgetrokken is uit een betonwand van 15m hoog. In het gebouw zelf komt een theaterzaal met 450 vaste zitplaatsen. Daarnaast omvat het project ook een aantal vergaderzalen en polyvalente ruimtes, een cafetaria met terras en burelen voor de dienst Cultuur en Evenementen.

Constructie in zichtbeton
De trap in de foyer werd met behulp van PERI producten volledig ter plaatse gestort in zichtbeton

OPVALLENDE CONSTRUCTIE IN ZICHTBETON

Heel wat wanden van het toekomstige cultuurcentrum bestaan uit zichtbeton, dit zowel in de vorm van gladde betonmuren als wanden met houtnerfstructuur. Hoewel de MAXIMO wandbekisting van PERI oorspronkelijk enkel voorzien was voor wanden in zichtbeton, gebruikte de aannemer deze wandbekisting uiteindelijk voor alle wanden gezien de MX ankertechnologie met een minimaal aantal ankerpunten voor een aanzienlijke tijdswinst én een groot gebruiksgemak zorgde. Ook de trap en de passerelle in de foyer werden met behulp van PERI producten volledig ter plaatse gestort in zichtbeton.

COMBINATIE VAN VERSCHILLENDE PERI SYSTEMEN

Voor de meer complexe onderdelen in het project maakte de aannemer gebruik van een combinatie van verschillende systemen, waarbij het uitgebreide PERI gamma voor elke vraag een oplossing kon bieden. Voor de bouw van een schuine vloerplaat in de theaterzaal bijvoorbeeld was een ondersteuning nodig die zware lasten zou kunnen dragen en die tegelijkertijd manueel te verplaatsen was. De PERI UP Flex ondersteuningstoren in combinatie met de PEP Ergo schoren en HD200 schoor - voor zware lasten - boden hiervoor de perfecte oplossing.

peri constructie

SPECIFIEKE OPLOSSING VOOR BLIKVANGER VAN HET PROJECT

Voor de bouw van de 15m hoge toneeltoren werd gekozen voor de CB240 klimbekisting met wagen, bekistingbalk en regelbare steun. Ook voor de bekisting van de passerelle en de dakplaat boven de foyer moest een specifieke, technische oplossing uitgewerkt worden omdat zowel de passerelle als de dakplaat erboven tegelijk ondersteund moesten worden.

KLANTENPORTAAL MYPERI ALS BELANGRIJKE TROEF

Jonas Lowie, werfleider STRABAG: “De bouw van het Leietheater stelde ons van in het begin voor een aantal uitdagingen: een hele strakke planning en enorm veel bekistingen waarvan veel voor zichtbeton. Een van de meest uitdagende elementen in de bouw was zeker de trap waarbij een houtnerfstructuur diende aangebracht te worden in het zichtbeton. De technische oplossingen, werkwijze en combinatie van de verschillende systemen werden vooraf goed besproken met PERI en de materialen bleken heel gemakkelijk in gebruik. Dankzij het online platform myPERI hadden we ook op elke fase in het project een duidelijk overzicht van de verschillende materialen op de site. Voor ons was dit project een eerste kennismaking met de PERI bekistingssystemen maar er volgen zeker nog meer projecten.“

PERI SYSTEMEN OP DE WERF

  • MAXIMO/DOMINO wandbekisting
  • PERI UP Flex
  • HD 200 schoren zware lasten
  • CB240 klimbekisting
  • RUNDFLEX ronde wandbekisting
  • PEP Ergo stalen vloerschoren

PERI

PERI

KLAMPOVENWEG 300
2850 BOOM
+3252319931
+3252300830
www.peri.be