naar top
Menu
Logo Print

SOMTP, Liebherr, Matexpo stand A06

SOMTP, de importeur voor het Liebherr grondverzetmaterieel, staat op dezelfde plaats als bij de vorige editie van Matexpo. Er worden machines getoond afkomstig van de verschillende Europese fabrieken van het merk.

Belgische primeur

A913 mobiele graafmachineDe bezoekers kunnen kennis maken met de A913 mobiele graafmachine die hier als Belgische primeur wordt voorgesteld. Het graafmachine-aanbod wordt verder vertegenwoordigd door een R920 compacte rupsmachine en een R924G8, één van de nieuwe Generatie 8 graafmachines die voldoen aan de strengste milieu-eisen. Deze machine zal demo's geven met de Likufix oilconnect snelwissel. De machine is voorzien van een Liebherr tiltrotator en zal diverse uitrustingsstukken aankoppelen, zoals een sloop & sorteergrijper, een kantelbak, een hydraulische tweeschalengrijper etc. Daarnaast wordt een overslagmachine LH22M getoond, een specialiteit waarin Liebherr kan bogen op een zeer rijke ervaring. De succesvolle XPower reeks wielladers wordt vertegenwoordigd door een L566. Deze grote wielladers innoveren niet enkel door hun Liebherr-motoren die het stellen zonder roetfilter en dus enkel beroep doen op SCR-technologie en AdBlue om de uitlaatgasdoelstellingen te bereiken. Een flinke kostenbesparing en ook tijdwinst, want de machine hoeft niet stil te staan om de roetfilter te reinigen. De grootste innovatie is echter de XPower-split aandrijflijn, een mijlpaal in de technische evolutie van de Liehberr wielladers. Die transmissie combineert namelijk twee aandrijfmodi: de hydrostatische aandrijving is het efficiëntst tijdens korte laadcycli, de mechanische aandrijving is het krachtigste en zuinigste op de langere afstand en bij het nemen van hellingen. De machine schakelt automatisch van de ene transmissie naar de andere. Hierdoor werkt de Liebherr XPower ongeacht de werkzaamheden steeds met maximaal vermogen en minimaal verbruik. Tijdens vele duizenden testuren in de meest diverse omstandigheden bleken de XPower wielladers tot 30% zuiniger dan concurrerende modellen.

T41-7SZware verreikers in de aanbieding

Liebherr heeft in ons land ook successen geboekt met de hydrostatisch aangedreven bulldozers, het merk heeft op dit vlak een pioniersrol gespeeld, en doet dat nog steeds. Het gamma bulldozers wordt vertegenwoordigd door een PR726LGP. Als kranenspecialist heeft Liebherr uiteraard ook een gamma zware verreikers in de aanbieding, op Matexpo vertegenwoordigd door een T41-7S.

 

Dienst na verkoop

L556I-IVEen belangrijk thema bij SOMTP is de dienst na verkoop. De bezoeker kan kennis maken met de onderdelenbevoorrading, het Lidat opvolgingssysteem en de toekomstgerichte LIVIU en INTUSI systemen. Ook de Reman-afdeling van Liebherr voor de revisie van componenten wordt er voorgesteld. En vermits SOMTP in volle expansie is, wordt ook tijdens Matexpo gezocht naar een versterking van het team middels een heuse jobdesk. Het belooft een feestelijke aanwezigheid te zijn, want SOMTP is intussen vijf jaar actief op de Belgische markt, en de moederholding AVLO is reeds vijftig jaar een betrouwbare Liebherr-partner .

 

Contact Vlaanderen

Baron Van Loolaan 7, 9940 Evergem
tel : 09/285 78 70

LIEBHERR

LIEBHERR

BARON VAN LOOLAAN 7
9940 EVERGEM
+3281627572
-
www.somtp.fr