naar top
Menu
Logo Print

MATEXPO 2017 ZET VERDER IN OP COMFORT EN BELEVING

Tevredenheid bezoekers en exposanten centraal

Op woensdag 6 september gaat de 37e editie van Matexpo van start in Kortrijk Xpo. Deze internationale bouwmaterieelbeurs is bestemd voor vakmensen uit de wereld van de bouw, wegenwerken, burgerlijke bouwkunde, recycling, goederenbehandeling, industrie … 360 exposanten verwelkomen u verspreid over een oppervlakte van 135.000 m². Ruim 1.500 merken zijn er vertegenwoordigd, waaronder heel wat primeurs.


OPENINGSCEREMONIE

Matexpo 2017 begint dit jaar met de openingsceremonie op dinsdag 5 september. Op die officiële ceremonie worden meer dan 800 gasten verwacht. De keynotespreker dit jaar is Peter Vyncke, CEO van het familiebedrijf Vyncke, dat in 2016 werd uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar.

GRATIS TOEGANG

Registreer u met de code INF235 op www.matexpo.com

MATEXPO AWARDS

Sinds 2007 worden op Matexpo awards uitgereikt aan de exposanten met het meest innovatieve product (Innovation Award) of het product met de meest milieuvriendelijke eigenschappen (Green Award). Ook dit jaar, voor de vijfde keer op rij, zal een jury bestaande uit specialisten uit de sector de meest visionaire machines en uitrustingen uitkiezen. De voorzitter van die jury is Leo Van Hoorick. Dit jaar werd er bovendien een nieuw record gevestigd. Vorig jaar waren de totale inschrijvingen nog goed voor vijfentwintig stuks. Dit jaar tellen we twintig aanmeldingen voor de Innovation Awards en twaalf voor de Green Awards. Na Matexpo worden de exposanten beloond die via een eigen reclamecampagne de meeste bezoekers hebben aangetrokken.


DEMOZONE WORDT DEMO DAYS

In tegenstelling tot tijdens de vorige editie vindt er geen Demozone meer plaats. Na een bevraging bij exposanten en bezoekers werd duidelijk dat een zone om machines te demonstreren zeer interessant en belangrijk is. Alleen bleek Matexpo niet de juiste plaats en het juiste moment om dit te doen. Daarom werd beslist een nieuw initiatief in het leven te roepen: Demo Days powered by Matexpo. Deze tweedaagse zal plaatsvinden in september 2018 in Eigenbrakel, waarbij de focus op graafmachines ligt.


COMFORT BEZOEKERS EN EXPOSANTEN PRIORITAIR

Matexpo 2015 zette sterk in op het comfort van de bezoekers en exposanten. Ook deze editie is die focus aanwezig. Voor de file://fileserver/red/MISbe/MISbe1703/A06/170714KEB0018.jpgbezoekers worden twee grote randparkings voorzien. Zo raakt de gemiddelde bezoeker moeiteloos ter plaatse. Daarnaast is er een kinderopvang met animatie ter beschikking tijdens het weekend. Zo krijgt de bezoeker de kans zich te focussen op het aanbod van de exposanten. Ten slotte kan de bezoeker tijdens deze editie genieten van een nieuw systeem voor de bezoekersbadges, waardoor de toegang tot de beurs nog vlotter verloopt. Voor de exposanten is de hospitalitydesk er terug. Elke exposant kan er terecht voor een hele reeks niet-beursgerelateerde diensten zoals een taxidienst, reservering voor restaurants en hotels, nieuwkuis enzovoort.


MY ING LEASE

ING is de nieuwe 'main partner' geworden. Tijdens Matexpo wordt My ING Lease voor exposanten gelanceerd. Zij kunnen daarmee ter plaatse simulaties maken, onmiddellijk een kredietakkoord ontvangen en een contract elektronisch laten ondertekenen. Het proces is een primeur op de Europese leasingmarkt. De tool wordt vanaf de Matexpobeurs uitgebreid naar alle mogelijke ondernemingen (ook niet-ING-cliënten) en productiemateriaal zoals hoogtewerkers, vorkheftrucks, kranen en allerlei grondverzetmachines.


SAMENWERKING MET STAD KORTRIJK

Een goed verstandhouding met gaststad Kortrijk is bij deze editie opnieuw sterk aanwezig. De samenwerking met stad Kortrijk resulteert in de aanwezigheid van kinderanimatie tijdens de vakbeurs, met doorlopende animatie in het teken van machines. Daarnaast zijn er ook acties in samenwerking met de lokale handelaars en horeca om een Matexpo sfeer in de hele binnenstad te creëren.


MATEXPO CAFÉ

Ook Matexpo Café is een initiatief van de vorige editie dat dankzij het grote succes in 2017 voortgezet wordt. Wanneer op vrijdagavond de beurs om 20 uur sluit, kan iedereen in zaal XXL nog terecht voor een gezellig drankje en/of hapje. Deze editie verwachten de organisatoren meer dan 1.200 unieke bezoekers voor een consumptie en de mogelijkheid om te netwerken.



.

MATEXPO PRAKTISCH

Van 6 t/m10 september in Kortrijk Xpo:

  • woensdag 6 september van 10 tot 18 uur;
  • donderdag 7 september van 10 tot 18 uur;
  • vrijdag 8 september van 10 tot 20 uur;
  • zaterdag 9 september van 9 tot 17 uur;
  • zondag 10 september van 9 tot 17 uur.

Info: www.matexpo.com

Beurzen

MATEXPO

MATEXPO

+3256980760
\N