naar top
Menu
Logo Print

INFRA EXPO FOCUST OP TOENEMENDE VERKEERSCONGESTIE

Voorbeschouwing Infra Expo 2018

Van woensdag 16 tot en met donderdag 17 mei 2018 is Infra Expo dé vakbeurs op het gebied van wegenaanleg, vaarwegen en infrastructuur. Het is bovendien het eerste en enige platform voor alle professionals op het vlak van infrastructurele voorzieningen in België en Zeeuws-Vlaanderen. Op Infra Expo in de Brabanthal te Leuven staan de mogelijke en nodige verbeteringen op het gebied van vervoer over de weg en het water centraal.


INFRA EXPO 2018
 

file://fileserver/red/MISbe/MISbe1704/A08/171107KEB0004.jpgInfra Expo is een van de belangrijkste vakbeurzen op het gebied van wegenaanleg, vaarwegen en infrastructuur. De vakbeurs wordt bijgestaan door een tweedaags congres dat zich richt op de uitbreiding van het vervoer over water, de transportmogelijkheden over het spoor, de infrastructurele voorzieningen (brug-, sluis- en tunnelbouw) en het wegennet. Ten slotte wordt er ook ingezet op de toegankelijkheid van de havens.


DOELPUBLIEK

De professionals die betrokken zijn als opdrachtgever in ontwerp, aanleg en onderhoud van wegenbouw, vaarwegen, havens en infrastructurele voorzieningen kunnen enkel bij wijze van uitnodiging van exposanten en organisaties hun weg vinden naar Infra Expo. Federale, provinciale en regionale overheden, projectontwikkelaars, havenschappen, directies, railtransport, architecten enzovoort maken deel uit van deze doelgroep.


SEMINARIEPROGRAMMA

Door haar centrale ligging speelt België in logistiek West-Europa een belangrijke rol in de toenemende vraag naar een efficiënte bereikbaarheid van havens en industrieën. Daarom wordt er op deze eerste editie stilgestaan bij de verbeteringen op het vlak van vervoer over de weg en vooral over het water. In het kader daarvan staan de volgende lezingen centraal tijdens het symposium:

 • De toekomst van het goederenspoor in relatie met ander vervoer;
 • Toekomstvisie Vlaams Industriële Havenspoorlijn;
 • Seine-Scheldt Project: Jan de Nul Group Sluis en Stuw Harelbeke;
 • A11, het grootste DBFM-project van België;
 • Floating Terminal;
 • Sleeptank en Golfbassin;
 • 'De toegepaste funderingstechniek';
 • De Vlaamse Baaien, bescherming achterland en bereikbaarheid Haven van Zeebrugge voor kleinere schepen;
 • 'Nut en noodzaak automatisering in haventerminals';
 • Herinrichting Antwerpse en Brusselse Ring, scheiding doorgaand en lokaal verkeer;
 • Herontwikkeling site Ford Genk.

Het congres vindt plaats in de congreszaal direct gelegen naast de beursvloer en het horecaterras. Het congres duurt van 9 uur tot circa 12.30 uur.


INFRA EXPO MAGAZINE

Infra Expo gaat volop voor kwaliteit. Het bezoek aan de beurs is gratis, maar wel uitsluitend voor genodigden. Alle officiële deelnemers kunnen echter onbeperkt inkomkaarten bestellen voor al hun relaties. De promotie van de vakbeurs wordt bovendien groots opgezet. Zo is er bijvoorbeeld voldoende aandacht voor sociale media en informatiebrochures, maar brengt de vakbeurs ook midden 2018 een eigen magazine uit. De oplage zal zo'n 10.000 exemplaren betreffen.


PRAKTISCH

Waar?

Brabanthal,
Brabantlaan 1,
3001 Leuven

Wanneer?

Woensdag 16 mei van 10 tot 17 uur,
donderdag 17 mei van 10 tot 17 uur

Info?

www.infraexpo.eu

INFRA EXPO

INFRA EXPO

+31165393001
-