21 maart 2018

VAKINFORMATIE VOOR OPENBARE WERKEN EN RUIMTELIJKE INRICHTING

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxInspanningen voor een veilig en slim (spoor)verkeer

Spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel zet in op een veiliger en slimmer spoorbeheer door middel van digitalisering en embedded intelligence. InfraStructure ging op gesprek bij Luc Vansteenkiste en kwam te weten hoe een veilig en stipt treinverkeer gegarandeerd wordt. Het fileleed in ons land wordt dan weer jaar na jaar groter. Om de recordfiles aan te pakken komen er dit jaar 32 grote werven op de snelwegen. Bovendien wil Ben Weyts de gevaarlijke punten in ons verkeer sneller aanpakken met een dynamische lijst van zwarte punten. Op Your Roads Tomorrow kreeg InfraStructure een antwoord op enkele prangende kwesties die ons wegennet kenmerken.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Relevant nieuws uit de sector ...
Wat hebben pensioenen en rioleringen gemeen?
Technici koploper bij knelpuntberoepen 2018
Veiligheidsvoorschriften worden bewust massaal genegeerd
Europa geeft groen licht voor doorgedreven strijd tegen sociale dumping
"Chinese bedrijven moeten de internationale markten begrijpen en respecteren"
Meer nieuws

Voor u gespot ...
Nieuw assortiment binnendraaier minigraafmachines
Voor zware werkzaamheden onder zware omstandigheden
Nieuwe tandemtrilwalsen toegevoegd aan verdichtingsgamma
Nieuwe generatie middenklasse koudwaterhogedrukreinigers
Meer nieuwigheden

Infrabel zet in op slimmer en veiliger spoorbeheer

Het Belgische spoornet is een van de drukst bereden netwerken in Europa. Dagelijks rijden er immers bijna 4.000 treinen op het net. Om veilig en stipt treinverkeer te garanderen, moet de spoor­infrastructuur dan ook regelmatig gecontroleerd, onderhouden en, indien nodig, vervangen worden.
Volledig artikel lezen

Your Roads Tomorrow ontleedt het verkeer van morgen

Op 6 februari organiseerde Road Federation Belgium (RFB) een seminarie voor verschillende 'private stakeholders' uit de mobiliteitssector. In aanwezigheid van een panel van experts en actoren uit de wegenbouwsector werd onder meer aandacht besteed aan de realisatie van de missing links, de Vlaamse en Waalse mobiliteitsinvesteringen en de mobiliteit van de toekomst.
Volledig artikel lezen

Gratis naar Intermat Parijs dankzij InfraStructure

Ga gratis naar Intermat Parijs dankzij uw vakblad InfraStructure! Gebruik hiervoor de promotiecode INFRAMAIL bij het aanvragen van uw badge.
Lees meer

Europese industrie voor bouwmaterieel is bestand tegen onzekerheid

De belangrijkste bevindingen van het recent gepubliceerde economische jaarverslag van de CECE, tonen een stijging in de verkoop van bouwmateriaal met 15% aan. Na een zeer sterke groei in het eerste kwartaal van 2017 vertraagde de groei in het tweede kwartaal, alvorens weer te stijgen in het derde en vierde kwartaal.
Lees meer

Dynamische Lijst met zwarte punten

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts wil gevaarlijke punten in ons verkeer sneller aanpakken met een dynamische lijst van zwarte punten. Elk jaar wordt die lijst vernieuwd op basis van de meest recente ongevallencijfers.
Lees meer

Recordinvesteringen bestrijden recordfiles op snelwegen

Dit jaar komen er 32 grote werven op de snelwegen. Dat is nodig, want de files zijn in 2017 gegroeid. “We investeren meer dan ooit in mobiliteit", zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts.
Lees meer

Ondertekening Charter met werkgevers- en zelfstandigenorganisaties

Een betere communicatie bij controles, wederzijds respect en coaching. Dat zijn de krijtlijnen van een charter dat werd ondertekend tussen de regering, de sociale inspectiediensten en de werkgevers- en zelfstandigenorganisaties.
Lees meer

FIEC pleit voor meer EU-fondsen voor vervoer

De FIEC, de European Construction Industry Federation, streeft naar een schoon, veilig en efficiënt vervoerssysteem dat voor iedereen toegankelijk is. “Wij pleiten in het volgende meerjarig financieel kader voor meer EU-fondsen voor vervoer", stelt FIEC-voorzitter Jean-Louis Marchand.
Lees meer

http://infrastructure.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Inspanningen voor een veilig en slim (spoor)verkeer

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be