27 juni 2018

VAKINFORMATIE VOOR OPENBARE WERKEN EN RUIMTELIJKE INRICHTING

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

Voorspel het onderhoud van uw machinepark

120pxSmeermiddelen minimaliseren de wrijving tussen bewegende oppervlakken, en zijn dus cruciaal wanneer het gaat om efficiëntie en machinebeschikbaarheid. Deze taak kunnen smeermiddelen echter alleen vervullen als ze in optimale conditie zijn. Voor het bepalen van deze conditie zijn heel wat technieken en tools beschikbaar. Voor toepassingen waarbij de kans bestaat dat de toegepaste smeermiddelen in het milieu terecht komen, bestaat de mogelijkheid om biologisch afbreekbare smeermiddelen in te zetten. De naam doet vermoeden dat deze producten ongestraft in de leefomgeving kunnen achterblijven, maar niets is minder waar...

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Relevant nieuws uit de sector ...
Manifest voor digitalisering goedgekeurd
Jan De Nul krijgt erkenning voor duurzaam ondernemen
Besix Group lanceert Start-Ups Accelerator
Nieuwe merknaam en dochterbedrijf voor Hitachi Koki
Meer nieuws

Voor u gespot ...
Derde graafmachinemodel met compacte zwenkstraal
Breed assortiment aan inlegstukken voor gereedschappen
Uitbreiding wielladerlijn met twee nieuwe machines
Meer nieuwigheden

VOORSPEL HET ONDERHOUD VAN UW MACHINEPARK

Industrie 4.0, Big Data enz. hebben inmiddels ook het smeertechnisch onderhoud bereikt. En niet zonder reden. Het verzamelen van veel (big) data in verband met de conditie van het smeermiddel kan heel bruikbare informatie opleveren waarmee onderhoud efficiënter en goedkoper uit te voeren is.
Volledig artikel lezen

BIOAFBREEKBAARHEID VAN SMEERMIDDELEN

De biologisch afbreekbare smeermiddelen onderscheiden zich door het feit dat zij in de natuur worden afgebroken door micro-organismen. Hierbij wordt de olie omgezet in CO2, H2O en eventuele resten van additieven.
Volledig artikel lezen

'VAL ALS EEN BLOK VOOR DE WATERWEG'

Op donderdag 14 juni organiseerde De Vlaamse Waterweg nv samen met de POM West-Vlaanderen, Voka West-Vlaanderen en Waterwegen & Zeekanaal vzw het event 'Val als een blok voor de binnenvaart'.
Lees meer

VLAAMSE CONFEDERATIE BOUW PAKT UIT MET 'WERFLINK'

De Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) heeft in samenwerking met het bouwbedrijf Besix en Vlaanderen Circulair het online deelplatform Werflink gelanceerd. Bouwbedrijven in heel België kunnen nu ongebruikt bouwmaterieel, materiaaloverschotten en vrachtruimte optimaal op elkaar afstemmen.
Lees meer

AFBRAAK VOORLAATSTE STUK KAAIMUUR NIEUW ZUID OP SCHEMA

De kaaizone op Nieuw Zuid maakt deel uit van het Antwerpse Scheldekaaienproject van het Sigmaplan. Daarmee werkt waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv aan stabiele kaaimuren en een hogere waterkering en geeft de stad Antwerpen het openbaar domein een make-over.
Lees meer

OPRICHTING CONSTRUCTION ACADEMY VOOR BOUWPROFESSIONALS

Op 4 juni 2018 ondertekenen Confederatie Bouw Limburg, Hogeschool PXL en UHasselt een charter 'levenslang ondersteunen, begeleiden en informeren van de bouwprofessional'.
Lees meer

WISSEL AAN TOP VAN BOUWUNIE

De Raad van Bestuur van Bouwunie heeft beslist om Jean-Pierre Waeytens, huidig secretaris-generaal van Bouwunie, en Bart Verstraete, nu directeur marketing van Bouwunie, voor te dragen om vanaf 16 augustus de fakkel over te nemen van huidig gedelegeerd bestuurder Hilde Masschelein die op eigen vraag een carrièreswitch maakt.
Lees meer

DOE MEE AAN ONZE GROTE LEZERSENQUÊTE EN WIN EEN EXCLUSIEVE CHOCOLADEBOX

Door de vragenlijst in te vullen, helpt u ons de inhoud en het media-aanbod in de toekomst nog beter af te stemmen op uw behoeften. Doe dit voor 29 juni en maak ook kans op een exclusieve smaakbox.
Klik hier om deel te nemen

THE EUROPEAN MONSTER JAM TOUR CONTINUES

Na de verovering van het publiek in de Commerzbank-Arena in Frankfurt (D), in het Cardiff's Principality Stadium (UK) en in het Groupama Stadion in Lyon (F), zijn de reusachtige Monster Trucks klaar om hun Europese tour voort te zetten op 30 juni in het Feijenoord Stadion in Rotterdam (NL).
Lees meer

http://infrastructure.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Voorspel het onderhoud van uw machinepark

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be