19 september 2018

VAKINFORMATIE VOOR OPENBARE WERKEN EN RUIMTELIJKE INRICHTING

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

Waterbouwkunde stelt bekistingsfirma's voor specifieke uitdagingen

120pxBekistingen zijn er in alle maten en gewichten. De techniek heeft intussen haar deugdelijkheid al meer dan bewezen, maar toch gaan ingenieurs allerhande steevast op zoek naar nieuwe technieken en toepassingen. De waterbouwkunde vormt daarbij specifieke uitdagingen, waardoor sommige gangbare oplossingen niet altijd even toepasbaar zijn. De binnenvaartsector transporteerde vorig jaar 72 miljoen ton goederen, goed voor 3,5 miljoen vrachtwagens en een marktaandeel van 15%. Dat aandeel wil De Vlaamse Waterweg nv tegen 2030 opdrijven naar 20%. InfraStructure had dan ook een boeiend gesprek met kersvers operationeel directeur Krista Maes over ambities, investeringen en fusies.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Relevant nieuws uit de sector ...

6% meer faillissementen in de bouw

Aantal vacatures blijft stijgen

Campus Gasthuisberg UZ Leuven vlotter en veiliger bereikbaar met auto en fiets

Arcadis kiest voor 'open up' kantoor in Charleroi

Meer nieuws

WATERBOUWKUNDE STELT BEKISTINGSFIRMA'S VOOR SPECIFIEKE UITDAGINGEN

Bekistingen zijn er in alle maten en gewichten. De techniek heeft intussen haar deugdelijkheid al meer dan bewezen, maar toch gaan ingenieurs allerhande steevast op zoek naar nieuwe technieken en toepassingen.
Volledig artikel lezen

STEEDS MEER OPPORTUNITEITEN IN BINNENVAARTSECTOR

Dat het met de mobiliteit van ons land de verkeerde kant uitgaat, is een open deur intrappen. We staan jaar na jaar steeds meer uren in de file. Niet zelden gaat de beschuldigende vinger in de richting van het talrijke vrachtverkeer in deze logistieke draaischijf van Europa.
Volledig artikel lezen

NIEUW CULTUURCENTRUM IN DEINZE WORDT OPGETROKKEN MET PERI

160pxIn Deinze verrijst sinds kort het Leietheater. Aannemer STRABAG bouwt er in dienst van de stad een nieuw cultuurcentrum en doet daarbij een beroep op wandbekisting, klimbekisting, schoren en steigers van PERI.
Volledig artikel lezen

EERSTE EDITIE DEMO DAYS OVERTREFT DE VERWACHTINGEN

Demo Days powered by Matexpo sloot zondagavond 9 september af met maar liefst 3.878 bezoekers wat ruim boven de doelstelling van 3.000 lag die de organisatie had vooropgesteld.
Lees meer

VIDEO: START VAN EEN NIEUW TIJDPERK VOOR DE BELGISCHE MOBILITEIT

 VIDEOEen zelfrijdende shuttle die met andere weggebruikers kan interageren, heeft voor het eerst met passagiers op de openbare weg rondgereden. Deze primeur werd in Han-sur-Lesse georganiseerd door Vias institute en de minister van Mobiliteit François Bellot, in aanwezigheid van eerste minister Charles Michel.
Video

MANAGING DIRECTOR KRIS VOCHTEN KONDIGT VERTREK AAN

Kris Vochten (52) heeft aangekondigd dat hij per 1 oktober 2018 zijn functie als managing director van SMT Belgium nv neerlegt. Na een start als salesmanager in oktober 2000, werd Vochten in 2007 benoemd tot managing director met de missie creativiteit en zakelijkheid te combineren en het bedrijf te professionaliseren.
Lees meer

TOMMELEIN PLEIT BIJ EUROCOMMISSARIS VOOR BTW-VERLAGING VOOR SLOOP

De federale en Vlaamse energieminister en vertegenwoordigers van de Waalse en Brusselse energieministers ontmoetten op 4 september 2018 Europees Commissaris van Energie en Klimaat Miguel Cañete.
Lees meer

EEN VERLAAGD TARIEF VOOR PRODUCTEN OP BASIS VAN GERECYCLEERDE MATERIALEN?

De afval- en recyclagesector steunt het initiatief van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein om het btw-tarief voor sloop en heropbouw te verlagen tot 6%, en wil het verder doortrekken naar het gebruik van gerecycleerde materialen.
Lees meer

http://infrastructure.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Waterbouwkunde stelt bekistingsfirma's voor uitdagingen

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be