28 november 2018

VAKINFORMATIE VOOR OPENBARE WERKEN EN RUIMTELIJKE INRICHTING

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

Kies een markeringssysteem op maat van de weg

120pxWil een fabrikant van wegmarkeringsproducten een nieuw product introduceren, dan dient dat product een homologatieproces te doorlopen. De certificatie wordt verkregen na het indienen van een technisch dossier, gevolgd door proeven in een laboratorium of, zoals in België het geval is, op een homologatiesite toegankelijk voor verkeer. Zijn die proeven succesvol, dan wordt het product gehomologeerd en opgenomen in een lijst met goedgekeurde producten, beschikbaar voor de wegmarkeringsbedrijven. Dit artikel doorloopt de procedure en bezoekt de site van Baillonville, waar de proeven uitgevoerd worden.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Kies een markeringssysteem op maat van de weg

Studiebureau Jonckheere wint Kwaliteitsaward Aquafin

Eisen brandveiligheid in ondergrondse garages verstrengd

Veralgemening 6% btw op sloop en heropbouw

Sociale fraude in bouw wordt stapsgewijs aangepakt

Voor u gespot ...

Nieuwe mobiele kegelbrekers

Uitgebreid aanbod aan verreikermodellen

Krachtige wiellader voor afvalverwerking en industriële toepassingen

Nieuwe ICT hydraulische graafmachine met automatische besturing

Meer nieuwigheden

KIES EEN MARKERINGSSYSTEEM OP MAAT VAN DE WEG

Wil een fabrikant van wegmarkeringsproducten een nieuw product intro­duceren, dan dient dat product een homologatie­proces te doorlopen. De certificatie wordt verkregen na het indienen van een technisch dossier, gevolgd door proeven in een laboratorium of, zoals in België het geval is, op een homo­logatiesite toegankelijk voor verkeer.
Volledig artikel lezen

MAAK KENNIS MET DE MAN FAMILIE: 'WE ARE FAMILY'!

160pxWaaraan denkt u bij het begrip “familie"? Zijn waarden als betrouwbaarheid, betrokkenheid en ondersteuning ook die begrippen die spontaan in uw gedachten opkomen? Dan zijn wij er vast van overtuigd dat MAN de perfecte match voor u kan zijn.
Volledig artikel lezen

STUDIEBUREAU JONCKHEERE WINT KWALITEITSAWARD AQUAFIN

Studiebureau Jonckheere uit Brugge heeft de Kwaliteitsaward van Aquafin gewonnen. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan het studiebureau dat in projectontwerpen het meest kwalitatief, kostenbewust en klantgericht tewerk gaat.
Lees meer

EISEN BRANDVEILIGHEID IN ONDERGRONDSE GARAGES VERSTRENGD

Sinds 1 januari 2018 zijn in Vlaanderen nieuwe wettelijke eisen van kracht met betrekking tot de brandveiligheid in ondergrondse garages. Alle ondergronds parkeergarages met een oppervlakte vanaf 250 m² moeten uitgerust zijn met een rook- en warmteafvoersysteem (RWA) of met een sprinklersysteem.
Lees meer

VERALGEMENING 6% BTW OP SLOOP EN HEROPBOUW

In België ging in 2017 nog steeds een groter bedrag naar renovatie (12 miljard euro) dan naar nieuwbouw (9 miljard euro), maar de bouw van nieuwe woningen steeg tussen 2012 en 2017 wel meer (18%) dan de renovatiewerken van woningen (14%).
Lees meer

SOCIALE FRAUDE IN BOUW WORDT STAPSGEWIJS AANGEPAKT

Het Europees Parlement heeft een aantal voor de Confederatie Bouw belangrijke amendementen goedgekeurd bij de herziening van de Europese richtlijn voor de coördinatie van de sociale zekerheidsstelsels.
Lees meer

INFRATECH EN MATEXPO LANCEREN NIEUWE VAKBEURS: TECHNI-MAT

InfraTech en Matexpo slaan de handen ineen en lanceren in maart 2020 de nieuwe vakbeurs Techni-Mat. Deze nieuwe beurs, over technieken en materialen voor infra en ruwbouw, kwam tot stand naar aanleiding van een concrete behoefte uit de bouwsector.
Lees meer

BIA GROUP LEVERT WIELLADERS AAN LAFARGE/HOLCIM

De groep Lafarge/Holcim, producent van cement en granulaat, heeft twee Komatsu wielladers van grote capaciteit aangekocht. Het gaat om de WA480-8 en de WA500-7.
Lees meer

CATERPILLAR VIERT BELANGRIJKE MIJLPAAL

De erfenis van de Cat® grote dozer begon iets meer dan 40 jaar geleden met een revolutionair verhoogd tandwiel en een nieuw onderstelontwerp dat er anders uitzag dan een dozer van zijn tijd.
Lees meer

http://infrastructure.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Kies een markeringssysteem op maat van de weg

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be