24 januari 2019


VAKINFORMATIE VOOR OPENBARE WERKEN EN RUIMTELIJKE INRICHTING

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxSnoerloze werf komt dichterbij

Op de bouwwerf zien we steeds meer handgereedschappen zonder snoer opduiken. Logisch, aangezien er op een werf niet altijd een stopcontact in de onmiddellijke nabijheid is. Bovendien zijn de kabelloze varianten praktischer in het gebruik: geen kabel betekent een grotere bewegingsvrijheid voor de professional. Onze machines worden steeds slimmer dankzij de evoluties in telematica. Als bedrijf is het zaak om die innovaties zo te gebruiken dat hun meerwaarde ten volle benut wordt. Bovendien komen de nieuwigheden zo snel dat het moeilijk bij te houden is wat er nu precies al mogelijk is. Een overzicht.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

SNOERLOZE WERF KOMT DICHTERBIJ

Op een bouwwerf is er niet altijd een stopcontact in de onmiddellijke nabijheid. Bovendien is de bewegingsvrijheid van de bouwvakker vaak beperkt en dan is het wel handig wanneer er geen kabel in de weg zit.
Volledig artikel lezen

ENKEL OPTIMAAL GEBRUIK TELEMATICA LEIDT TOT EFFICIËNTIE

Onze machines worden steeds slimmer dankzij de evoluties in telematica. Als bedrijf is het zaak om die innovaties zo te gebruiken dat hun meerwaarde ten volle benut wordt.
Volledig artikel lezen

ZUIVERINGSGRAAD IS VOORBIJE ZES JAAR MET AMPER 5% VERHOOGD

In Vlaanderen is de zuiveringsgraad er de laatste zes jaar met amper 5% op vooruitgegaan en bedraagt nu bijna 84%. Dat betekent dat in Vlaanderen nog altijd 16% van het afvalwater niet gezuiverd wordt.
Lees meer

FRANSE MARKT VOOR GRONDVERZETMACHINES BLIJFT GROEIEN

De verkoop van grondverzetmachines in Frankrijk groeide in 2018 met 2% ten opzichte van 2017. Met zo'n 22.040 verkochte machines is 2018 het beste jaar sinds de marktcrash in 2008.
Lees meer

DALING ONDERNEMERSTEVREDENHEID MAAR HOOP VOOR 2019

De Vlaamse kmo's blikken tevreden terug op het afgelopen jaar en tonen zich overwegend optimistisch over 2019. Dat blijkt uit de KMO-barometer van Unizo over het vierde kwartaal van 2018.
Lees meer

3D-PRINTEN VAN ASFALT

Onderzoekers aan de University College in London zijn een 3D-printer aan het ontwikkelen om asfalt op de weg te deponeren. Het grootste probleem is dat dit gesmolten materiaal zich in de extruder als een niet-newtoniaanse vloeistof gedraagt.
Lees meer

STAD GENT START TWEE PROEFTUINEN VOOR ONTHARDING

De Stad Gent heeft al geruime tijd aandacht voor de positieve effecten van het uitbreken van overtollige verhardingen en meer ruimte voor groen en kreeg onlangs Vlaamse subsidies voor twee proefprojecten, namelijk in de buurt van het de Smet de Naeyerpark en in Oostakkerdorp.
Lees meer

STAD ANTWERPEN SPROEIT JONGE BOMEN MET GEZUIVERD AFVALWATER

Om steeds voldoende water beschikbaar te hebben voor het begieten van jonge bomen, ook tijdens periodes van droogte, sluit Antwerpen met Aquafin een overeenkomst om gezuiverd afvalwater af te nemen en te gebruiken.
Lees meer

EEN BETERE CONVERGENTIE VAN MOBILITEITSAANBIEDINGEN

In het kader van het Waalse investeringsplan en op initiatief van de Waalse minister van Mobiliteit, Carlo Di Antonio, besliste de Waalse regering om een subsidie van 7,5 miljoen euro toe te kennen aan Sofico voor de bouw van vijf zogenaamde 'mobipolen' en een globale studie over de locatie van 'mobipolen' in Wallonië.
Lees meer

CLUSTA ORGANISEERT OPLEIDINGEN BETONSTAAL

Betonstaal wordt verwerkt als versterkend element in beton om trekkrachten op te nemen. Dat kan met individuele staven of met wapeningskorven. Lasverbindingen komen dan ook vaak voor.
Lees meer

http://infrastructure.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Snoerloze werf komt dichterbij

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be