6 maart 2019


VAKINFORMATIE VOOR OPENBARE WERKEN EN RUIMTELIJKE INRICHTING

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

AWV-topman Tom Roelants streeft naar vrijliggende fietspaden

120pxDankzij de opkomst van de elektrische fiets laten steeds meer Vlamingen de wagen op stal voor het woon-werkverkeer. Zelfs in die mate dat we fietsland Denemarken voorbijstaken qua aantal functionele fietsverplaatsingen. Een dergelijke stijging kon er echter maar komen door verregaande investeringen in fietspaden, fietssnelwegen en knelpunten. Daarom had InfraStructure een verhelderend gesprek met Tom Roelants, administrateur-generaal van het Agentschap Wegen en Verkeer. Het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw (OCW) onderzoekt de mogelijkheid om poro-elastische materialen in te zetten als wegdek. Onlangs werd in Gent een nieuwe proefvak met dit innovatieve wegdektype voorgesteld.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Relevant nieuws uit de sector ...

Duitse bouwmachine-industrie eist stabiele randvoorwaarden in Europa

Verbreed uw kennis over betonstraatstenen

Oprichter van Aswebo, Marcel Kyndt, overleden

Asecap tevreden over voorstel tot versterking beheer wegeninfrastructuur

De Waalse overheidsdienst en Sofico passen het voorzorgsbeginsel toe

Meer nieuws

ELEKTRISCHE FIETS MAAKT FIETSPAD LANGER EN BREDER

Dankzij de opkomst van de elektrische fiets laten steeds meer Vlamingen sinds kort ook de wagen op stal voor het woon-werkverkeer. Zelfs in die mate dat we fietsland Denemarken voorbijstaken qua aantal functionele fietsverplaatsingen. Een dergelijke stijging kon er echter maar komen door verregaande investeringen in fietspaden, fietssnelwegen en knelpunten
Volledig artikel lezen

COMBINATIE GELUIDSREDUCTIE MET DUURZAAMHEID GROOTSTE UITDAGING PORO-ELASTISCH WEGDEK

Wie dicht bij een drukke weg woont, zal het ongetwijfeld beamen: verkeer zorgt voor lawaai, veel lawaai. De praktijk leert dat het geluid dat een automotor maakt vanaf 30 √† 40 km/u verwaarloosbaar is in vergelijking met het geluid veroorzaakt door de wisselwerking van de banden en het wegdek, ook het rolgeluid genoemd.
Volledig artikel lezen

FRANKFURT: HOT SPOT VOOR HIGHTECH TEXTIEL

Tijdens Techtextil komen van 14 tot 17 mei 2019 nog meer exposanten uit nog meer landen bij elkaar. Om de twee jaar weerspiegelt Techtextil de diversiteit aan toepassingen van textielmaterialen.
Volledig artikel lezen

MIEKE FRIJTERS IS VROUWELIJK ONDERNEMER VAN HET JAAR

Mieke Frijters van ATF uit Antwerpen-Zandvliet mag zich voortaan 'vrouwelijke ondernemer van het jaar' noemen. ATF is een familiebedrijf met ruim 100 werknemers, gespecialiseerd in wegen-, riolerings- en grondwerken, recycling van wegenbouwmateriaal en bodemsaneringen.
Lees meer

AANDACHT VOOR WOMEN IN CONSTRUCTION

Van 3 tot 9 maart 2019 is het Women in Construction (WIC) Week. Dat initiatief werd in het leven geroepen door de National Association of Women in Construction (NAWIC) om de stereotypen waarmee vrouwen te maken hebben op het vlak van carrières te doorbreken.
Lees meer

1.500 KM SNELWEG ONDER HANDEN IN 1 REGEERPERIODE

In 2019 komen er 32 grote werven op de Vlaamse autosnelwegen. Er zal dit jaar nog gewerkt worden aan 242 km snelweg. Deze regeerperiode klokt daarmee af op ca. 1.500 km snelweg. Dat was mogelijk omdat het budget voor de wegen in deze regeerperiode fors opgetrokken werd.
Lees meer

GREEN DEAL VOOR CIRCULAIRE ECONOMIE

Meer dan 60% van de CO2-uitstoot heeft te maken met de materialen die worden gebruikt in de bouwsector. De circulaire economie biedt oplossingen om die impact te verlagen.
Lees meer

OOSTERWEELWERKEN IN TWEEDE VERSNELLING

Alle partijen betrokken bij het Oosterweeldossier zijn het eens geraakt over hoe de Oosterweelverbinding op rechteroever er definitief uit moet zien. Het ontwerp kreeg de werknaam 'voorkeursvariant'.
Lees meer

NEDERLANDSE PRINSES BEATRIXSLUIS OFFICIEEL GEOPEND

De eerste schepen hebben hun doorvaart gemaakt door de derde Prinses Beatrixsluis. De sluis is nu officieel in gebruik na een bouwperiode van 2,5 jaar. Jan De Nul Group heeft de sluis gebouwd in de aannemerscombinatie Sas van Vreeswijk.
Lees meer

http://infrastructure.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
AWV-topman Tom Roelants streeft naar vrijliggende fietspaden

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be