20 maart 2019


VAKINFORMATIE VOOR OPENBARE WERKEN EN RUIMTELIJKE INRICHTING

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

Correct beheer en onderhoud riolering van kapitaal belang

120pxEen correct beheer en onderhoud van het riolerings­stelsel zijn van kapitaal belang. Dit effectief in de praktijk omzetten, blijft echter een grotere uitdaging. Als voormalig hoofd van de R&D-afdeling voor cement­toepassingen bij CBR en gewezen hoofdcoördinator betontechnologie bij SECO was de aanstelling van Caroline Ladang als directeur van BE-CERT geen verrassing. Wij blikken samen met haar terug op wat een bewogen, maar succesvol debuutjaar mag worden genoemd. De moderne ondernemers, die professioneel over extra laadruimte willen beschikken, regelmatig zware aanhangwagens slepen en zo onvervalste 4x4-eigenschappen najagen, kunnen niet omheen de praktische voordelen die moderne pick-ups te bieden hebben.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Correct beheer en onderhoud rioleringsstelsel van kapitaal belang

Meerwaarde creëren met duurzame en kwaliteitsvolle producten

“Ver doorgedreven digitalisering belangrijkste evolutie"

Praktische voordelen van moderne pick-ups

Relevant nieuws uit de sector ...

Europees bouwmaterieel blijft op het groeipad

Waalse autosnelwegen zetten stap richting toekomst

's Werelds langste composietbrug ligt in Brugge

Bekistingssystemen Viaduct van Irbich zijn technisch hoogstandje

Opleiding bekisten op de werf dankzij Talentenwerf

Meer nieuws

CORRECT BEHEER EN ONDERHOUD RIOLERINGSSTELSEL VAN KAPITAAL BELANG

In totaal telt Vlaanderen 40.000 km riolering en deze stelsels vormen een niet te onderschatten deel van het gemeentelijke patrimonium. Zij moeten dus zo goed mogelijk worden beheerd en de vaak beperkte budgetten van de beheerders dient men optimaal te benutten.
Volledig artikel lezen

MEERWAARDE CREËREN MET DUURZAME EN KWALITEITSVOLLE PRODUCTEN

Anderhalf jaar geleden nam Caroline Ladang het roer over bij BE-CERT. Als voormalig hoofd van de R&D-afdeling voor cementtoepassingen bij CBR en gewezen hoofdcoördinator betontechnologie bij SECO was haar aanstelling als directeur van de certificatie-instelling geen verrassing.
Volledig artikel lezen

CLAERBOUT METAALWAREN HOOFDAANNEMER VOOR 3.000 NIEUWE VUILNISBAKKEN

160pxDe Gentse binnenstad was dringend aan nieuwe vuilnisbakken toe. Het straatbeeld werd immers gekenmerkt door een kakofonie van verschillende soorten, types, kleuren en volumes.
Volledig artikel lezen

“VER DOORGEDREVEN DIGITALISERING BELANGRIJKSTE EVOLUTIE"

Water trekt aan. Vraag dat maar aan de zeelui en strandgangers. Maar vraag het ook maar aan de werknemers van Herbosch-Kiere, dat vanuit de hoofdzetel in Antwerpen gespecialiseerde maritieme infrastructuurwerken over heel Europa uitvoert.
Volledig artikel lezen

TECHTEXTIL - PLATFORM VOOR BOUWEN MET TECHNISCH TEXTIEL

Het is niet toevallig dat er steeds meer gebruikgemaakt wordt van technisch textiel in de burgerlijke ingenieurskunde. Het gamma aan toepassingen gaat van technisch veeleisende oplossingen voor ondergrondse constructies over nieuwe systemen ter versterking van betonconstructies, tot zelfs toepassingen ter bescherming van het milieu, zoals voor het afdekken van stortplaatsen.
Volledig artikel lezen

PRAKTISCHE VOORDELEN VAN MODERNE PICK-UPS

De moderne ondernemers, die professioneel over extra laadruimte willen beschikken, regelmatig zware aanhangwagens slepen en zo onvervalste 4x4-eigenschappen najagen, kunnen niet omheen de praktische voordelen die moderne pick-ups te bieden hebben.
Volledig artikel lezen

OVERUREN IN DE BOUW HOEVEN NIET DUUR TE ZIJN

Wanneer kunnen we overuren presteren? Welke systemen bestaan er allemaal? Welk systeem is het belangrijkste en hoe optimaliseert u die? Tijdens een infosessie van Bouwunie in samenwerking met Liantis en Constructiv deden Gerben Vermeulen, Twain De Hondt en Jean-Pierre Waeytens dit juridisch verhaal (PC 124) uit de doeken.
Volledig artikel lezen

CLAUDE VAN ROOTEN MET PENSIOEN

Op 28 februari kwamen niet minder dan 200 personen samen ter ere van de lange en rijk gevulde carrière van Claude Van Rooten, die de voorbije achttien jaar het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw (OCW) heeft geleid.
Lees meer

http://infrastructure.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Correct beheer en onderhoud riolering van kapitaal belang

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be