17 april 2019


VAKINFORMATIE VOOR OPENBARE WERKEN EN RUIMTELIJKE INRICHTING

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

Technische evoluties bepalende keuzefactoren bij aankoop wiellader

120pxVraag aan vijf aannemers wat ze verlangen van een wiellader en de kans is groot dat je vijf verschillende antwoorden krijgt. Dé perfecte wiellader verkiezen, gaan we hier dus niet doen, want dat is vooral afhankelijk van uw eigen wensen. Een correct beheer en onderhoud van het rioleringsstelsel zijn van kapitaal belang. Dit effectief in de praktijk omzetten, blijft echter een grotere uitdaging. De rolweerstand van een autoband moet beperkt blijven om de brandstofzuinigheid van het voertuig niet te benadelen. Anderzijds moeten die banden - naast grip- en slijtvastheid op zowel droog als nat wegdek - voldoende rijcomfort en remvermogen demonstreren. Met banden voor bestelwagens is dat in principe niet anders.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

TECHNISCHE EVOLUTIES BEPALENDE KEUZEFACTOREN BIJ AANKOOP WIELLADER

Vraag aan vijf aannemers wat ze verlangen van een wiellader en de kans is groot dat je vijf verschillende antwoorden krijgt. Dé perfecte wiellader verkiezen, gaan we hier dus niet doen, want dat is vooral afhankelijk van uw eigen wensen.
Volledig artikel lezen

CORRECT BEHEER EN ONDERHOUD RIOLERINGSSTELSEL VAN KAPITAAL BELANG

In totaal telt Vlaanderen 40.000 km riolering en deze stelsels vormen een niet te onderschatten deel van het gemeentelijke patrimonium. Zij moeten dus zo goed mogelijk worden beheerd en de vaak beperkte budgetten van de beheerders dient men optimaal te benutten.
Volledig artikel lezen

HOE DE JUISTE BAND VOOR DE JUISTE BESTELWAGEN KIEZEN?

De rolweerstand van een autoband moet beperkt blijven om de brandstofzuinigheid van het voertuig niet te benadelen. Anderzijds moeten die banden - naast grip- en slijtvastheid op zowel droog als nat wegdek - voldoende rijcomfort en remvermogen demonstreren.
Volledig artikel lezen

IF DESIGN AWARD VOOR RUPSGRAAFMACHINE LIEBHERR R 922

160pxDe nieuwe rupsgraafmachine Liebherr R 922 werd bekroond met een IF Design Award 2019 in de categorie “product design". Deze graafmachine met een werkklaar gewicht van 22 ton en een motorvermogen van 120 kW / 163 pk, is ontwikkeld en gebouwd door Liebherr-France SAS in Colmar (Frankrijk).
Volledig artikel lezen

INITIATIEF VOOR DUURZAAM EN KWALITATIEF BETONHERSTEL

In juni 2018 startte het VISiv-traject 'Nieuwe technologieën, producten en inzichten voor een duurzame herstelling van betonstructuren' met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (Vlaio).
Lees meer

REGELS VOOR LEVEREN STORTKLAAR BETON GEWIJZIGD

Betonlevering is niet altijd een werk in onroerende staat, soms is het een zuivere levering. Maar daarover is veel onduidelijkheid geweest, dus waren bedrijven vaak in overtreding.
Lees meer

87% VAN DE VLAAMSE WATERLOPEN SCOORT KWALITATIEF SLECHT

Volgens de Europese Kaderrichtlijn Water moeten onze waterlopen en rivieren tegen uiterlijk 2027 zuiver zijn of zich in “een goede ecologische toestand" bevinden. Vandaag haalt geen enkele Vlaamse rivier die norm.
Lees meer

VLAAMSE REGERING INVESTEERT IN PROPERE WATERLOPEN

Begin april nam de Vlaamse Regering twee beslissingen voor een verdere verbetering van de kwaliteit van onze waterlopen. Enerzijds keurde ze het nieuwe Optimalisatieprogramma van de bovengemeentelijke zuiveringsinfrastructuur goed dat voor uitvoering wordt opgedragen aan Aquafin.
Lees meer

KUNSTSTOF STRAATRIOLERINGEN KUNNEN VLAANDEREN JAARLIJKS €50 MILJOEN BESPAREN

Als gevolg van de klimaatverandering wordt bewuster omgaan met water een van de grote uitdagingen van de komende decennia. De uitbouw van een performant en duurzaam rioleringsnetwerk is daarbij cruciaal om enerzijds problemen met droogte- en grondwaterstanden, maar anderzijds ook overstromingen op te vangen.
Lees meer

TECHNISCH PERSONEEL VINDEN WORDT PROBLEMATISCH

Er bestaan zowat 175 knelpuntberoepen in Vlaanderen, 52 daarvan zijn zware knelpuntberoepen. De laatste jaren is dat aantal op het hetzelfde niveau gebleven. Dat blijkt uit de lijst van knelpuntberoepen 2019 die VDAB heeft bekendgemaakt.
Lees meer

http://infrastructure.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Vier bepalende keuzefactoren bij aankoop wiellader

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be