3 mei 2019


VAKINFORMATIE VOOR OPENBARE WERKEN EN RUIMTELIJKE INRICHTING

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

Gebruik totaalstation niet langer enkel en alleen voor landmeter

120pxAangezien GNSS-ontvangers enkel werken waar een satellietverbinding kan bewerkstelligd worden, kan er voor het opmeten van de spreekwoordelijke laatste centimeter beroep worden gedaan op het totaalstation. Omdat ook de digitale omwentelingen in de bouwsector weerklank kennen in de werking van dit technisch vernuft, valt deze professionele technologie tegenwoordig niet meer weg te denken in het bouwbedrijf.

Tijdens de nachtelijke uren kan men even snel werken als overdag dankzij een goede werfverlichting. Die zorgt voor een helder licht tijdens de werkzaamheden. Ook wanneer de zichtbaarheid op een werf te wensen overlaat, kan men rekenen op werfverlichting.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

GEBRUIK TOTAALSTATION NIET LANGER ENKEL EN ALLEEN VOOR LANDMETER

Bij het exact bepalen van een positie zijn diverse oplossingen mogelijk. De 'nieuwe' standaard bij het inmeten en uitzetten van uitlijningen op de werk­plaats is echter gps en dan vooral in combinatie met het totaalstation.
Volledig artikel lezen

DIGITALISERINGSGOLF IN DE BOUW BIEDT MOGELIJKHEDEN

160pxDe bouw maakt momenteel een ongekende transformatie door naar een meer digitale manier van werken. Bedrijven zijn begonnen met het implementeren van digitale hulpmiddelen en processen die aansluiten bij de Building Information Modelling (BIM)-principes.
Volledig artikel lezen

NIET LANGER WERKEN IN HET DONKER MET WERFVERLICHTING

Tijdens de nachtelijke uren kan men even snel werken als overdag dankzij een goede werfverlichting. Die zorgt voor een helder licht tijdens de werkzaamheden. Ook wanneer de zichtbaarheid op een werf te wensen overlaat, kan men rekenen op werfverlichting.
Volledig artikel lezen

VLAAMSE OVERHEID INVESTEERT IN SNELLERE INCIDENTDETECTIE

Het Agentschap Wegen en Verkeer installeert in totaal 320 bluetoothkastjes verdeeld over zes tunnels. Dankzij deze 'beacons' zal een gps in deze tunnels signalen blijven ontvangen en uitzenden en kan de overheid op basis van deze gps-signalen sneller detecteren waar zich problemen voordoen.
Lees meer

NIEUWE GREEN DEAL WIL EMISSIEARME LEVERINGEN IN VLAANDEREN

Door het zetten van de handtekening engageren de partijen en de overheid zich om de komende drie jaar de leveringen in de Vlaamse steden efficiënt en emissiearm te laten verlopen.
Lees meer

LOONLASTENVERLAGING PLOEGENARBEID GOEDGEKEURD

Het wetsvoorstel dat vrijstelling geeft voor het doorstorten van bedrijfsvoorheffing voor ploegenarbeid bij werken in onroerende staat is eindelijk goedgekeurd.
Lees meer

BOUW HEEFT STEEDS MEER TECHNISCHE PROFIELEN NODIG

De vaardigheden die werknemers nodig hebben in de bouwsector evolueren razendsnel. De sterk oprukkende digitalisering, de evoluties op het vlak van energie en de groei van de circulaire economie zorgen ervoor dat de bouw nood heeft aan nieuwe, meer technische profielen.
Lees meer

BOUWUNIE STEUNT KLIMAATINITIATIEF SIGN FOR MY FUTURE

Sign for my Future is het breedste klimaatinitiatief ooit in België. Voor de allereerste keer sluiten meer dan 100 bedrijfsleiders, meer dan 75 middenveldorganisaties, vele rectoren, wetenschappers, de Belgische media en vele burgers de rangen.
Lees meer

http://infrastructure.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Gebruik totaalstation niet langer alleen voor landmeter

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be