18 oktober 2017

VAKINFORMATIE VOOR OPENBARE WERKEN EN RUIMTELIJKE INRICHTING

Lees online

Relevant nieuws uit uw sector

Welkom bij het online magazine van InfraStructure! In deze editie voorzien wij u opnieuw van alle relevante nieuwigheden uit de sector, zoals:

EUKA op weg naar wetgevend kader voor drones
EU-subsidie voor Gents verkeerscentrum
Fayat neemt Dynapac officieel over
VTN hulpstukken nieuw bij Matermaco
Meer nieuws

Voor u gespot ...
Nieuwe mobiele graafmachine onder alle omstandigheden inzetbaar
Nieuwe kaakbreker is de referentie voor mobiel breken
Nieuwe wiellader robuuster en betrouwbaarder
Meer nieuwigheden

Wie niet wordt gezien, is gezien

Elk bouwbedrijf moet veiligheid hoog in zijn vaandel hebben staan. Omdat niet elk risico kan worden uitgesloten, kan veiligheidskledij de werknemers beschermen tegen onheil.
Lees hier het volledige artikel

Veiligheidsschoenen zijn modieus en ergonomisch

Een bouwwerf zit vol gevaren voor voeten. Veiligheidsschoenen zijn daarom allang met recht en reden ingeburgerd. Maar wie acht uur per dag aan de slag is op een werf, laat ook zijn voeten een belangrijk deel van de last torsen.
Lees hier het volledige artikel

Eigen CO2-arm beton zonder cement

Na de opleiding textielingenieur ging Ignace Degezelle in op het aanbod van zijn schoonvader om een aannemersbedrijf te starten, actief in de wegenbouw. Daaruit groeiden in amper 25 jaar tijd tal van andere firma's, actief in wegeninfrastructuur, recyclage, afbraak en bodemsanering.
Lees hier het volledige artikel

Keuze knikdumper of starre dumper afhankelijk van terrein

Dumpers worden gebruikt om bouwmaterialen te transporteren op de werf. De knikdumper van vandaag is een efficiënte, hoogtechnologische machine die ontworpen is om op moeilijk werkterrein (steile hellingen, gladde ondergrond, oneffenheden, zachte grond …) te opereren.
Lees hier het volledige artikel

Meer investeren leidt tot minder verkeersdoden

Vlaams minister Ben Weyts spreekt over de gevoelige verhoging van de budgetten in de mobiliteit van Vlaanderen. Hij is bovendien zeer trots op de betere verkeersveiligheid dankzij de oprichting van het Vlaams Huis voor Verkeersveiligheid en acties via repressie en preventie.
Lees hier het volledige artikel

Ondernemers hebben er opnieuw vertrouwen in!

Nieuwe maatschappelijke evoluties, grote uitdagingen door technologie en digitalisering, disruptie ... Wie dacht dat al deze tendensen aan het ondernemersvertrouwen knagen bij zelfstandigen en kmo's, vergist zich.
Lees meer

Intermat ontmoet de Belgische markt

De bijeenkomst gaat door op dinsdag 24 oktober 2017 bij de Confederatie Bouw te Brussel (Lombardstraat 40-42, 1000 Brussel).
Lees meer

Vernieuwing spoorwegbrug over de Samber

Eind 2016 gaf Infrabel Franki de opdracht om de metalen structuur van een brug over de Samber ter hoogte van Sambreville te vernieuwen. De laatste fase van de werkzaamheden werkte men met succes af: er werd een nieuwe overspanning van 54 meter lang en 390 ton geplaatst.
Lees meer

Afgestudeerden kunnen vergrijzing van de bouw niet opvangen

Meer dan 20.000 medewerkers, vooral bouwarbeiders, gaan in de komende tien jaar op pensioen, dat blijkt uit het visierapport 2017 van de Vlaamse Confederatie Bouw.
Lees meer

Nieuw Europees hoofdkantoor Hyundai in Tessenderlo ingehuldigd

Hyundai Construction Equipment Europe hield een officiële openingsceremonie voor het nieuwe hoofdkantoor in Tessenderlo, België. Het management van het Zuid-Koreaans hoofdkantoor, nationale en regionale overheidsmedewerkers, het Europese dealernetwerk, (inter)nationale pers en het personeel van Hyundai waren aanwezig bij de viering.
Lees meer

http://infrastructure.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen

Online Magazine: Nieuwe norm voor veiligheidskledij

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be