12 juni 2019


VAKINFORMATIE VOOR OPENBARE WERKEN EN RUIMTELIJKE INRICHTING

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

Creatief bouwen met betonbekistingen

120pxVoor welke toepassing ook is de definitie van betonbekisting gelijk: een tijdelijke aangebrachte mal of contravorm waarin beton gestort wordt. In deze newsletter kan je van A tot Z ontdekken hoe bekistingen gebruikt worden, wat de verschillen zijn tussen een verloren bekisting en een systeembekisting en waarom tunnel- en bruggenbouwbekistingen voor een uitdaging stellen.

Aannemers van grote civiele en infrastructuurwerken worden geconfronteerd met heel wat uitdagingen. Niet alleen is er de toenemende digitalisatie van het bouwproces met een noodzakelijke bijbehorende mentaliteitswijziging bij werknemers, er is ook de steeds toenemende complexiteit van allerhande bouwprocessen. InfraStructure trok daarom naar Jan Folens, executive director bij BAM Contractors, een van de grootste bouwbedrijven in ons land.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Hoe de juiste zware bestelwagen kiezen?

Vraag hier uw testrit aan

CREATIEF BOUWEN MET BETONBEKISTINGEN

Voor welke toepassing ook is de definitie van betonbekisting gelijk: een tijdelijke aangebrachte mal of contravorm waarin beton gestort wordt. Die mal (in hout, staal of kunststof) houdt het beton, al dan niet met wapening, op zijn plaats tijdens het storten en uitharden.
Volledig artikel lezen

“WERFLEIDER VAN MORGEN MOET OVER HEEL ANDERE COMPETENTIES BESCHIKKEN"

Aannemers van grote civiele en infrastructuurwerken worden geconfronteerd met heel wat uitdagingen. Niet alleen is er de toenemende digitalisatie van het bouwproces met een noodzakelijke bijbehorende mentaliteitswijziging bij werknemers, er is ook de steeds toenemende complexiteit van allerhande bouwprocessen.
Volledig artikel lezen

HOE DE JUISTE ZWARE BESTELWAGEN KIEZEN?

De moderne, zware bestelwagen evolueerde tot een voertuig dat zich handig laat afstellen op vaak sterk uiteenlopende wensen van professionele klanten en eindgebruikers uit gevarieerde marktsectoren.
Volledig artikel lezen

Vraag hier uw testrit aan

VLAANDEREN NEEMT DE VOLLEDIGE RING ROND BRUSSEL ONDER HANDEN

Na de Ring rond Antwerpen, waar de Oosterweelwerken opgestart zijn, is de Ring rond Brussel het grootste  knelpunt voor ons verkeer. “Dit zou het kloppende hart van het land moeten zijn, maar we staan met z'n allen stil", zegt Vlaams minister van Mobiliteit, Ben Weyts.
Lees meer

PROJECT SEINE SCHELDE OP KRUISSNELHEID DANKZIJ EUROPEES UITVOERINGSBESLUIT

Na de Vlaamse en de Waalse regering zette ook de Franse regering onlangs het licht op groen voor de Europese 'Implementing Act' rond de economisch belangrijke verbinding tussen de Seine en de Schelde.
Lees meer

LANGSTE 3D GEPRINTE BRUG TER WERELD ROLT UIT DE PRINTER

Onlangs werd er gestart met het printen van de langste 3D geprinte betonnen brug ter wereld. De komende weken printen specialisten van BAM Infra en Weber Beamix bijna honderd onderdelen van de brug die als een legpuzzel in elkaar passen.
Lees meer

KENNEDYTUNNEL WORDT 50

Op 31 mei 2019 was het precies een halve eeuw geleden dat de John F. Kennedytunnel in Antwerpen plechtig werd geopend. Vijftig jaar nadat de eerste auto's in de tunnel onder de Schelde doken, wordt met een unieke tentoonstelling terug gekeken op de rijke geschiedenis van de Kennedytunnel.
Lees meer

BILDR VULT VACATURES IN BOUWSECTOR IN

De jongste drie jaar is de vraag naar arbeidskrachten in de Limburgse bouw explosief gegroeid. In de provincie werden vorig jaar maandelijks gemiddeld 30% meer vacatures gelanceerd dan in de periode 2014-2017.
Lees meer

BIA BRENGT BELGISCHE TEAMS SAMEN OP HAAR HISTORISCHE LOCATIE IN OVERIJSE

In 2020 zullen de medewerkers van BIA Group en BIA Overseas, momenteel gevestigd te Genval, hun collega's van BIA Belgium vervoegen in een volledig gerenoveerd gebouw in Overijse.
Lees meer

25 TIPS OM DIEFSTAL IN DE BOUW TE VERMIJDEN

Bouwbedrijven zijn regelmatig het slachtoffer van diefstal. Er gaat geen dag voorbij of een bouwwerf krijgt ongewenst bezoek, of een bestelwagen wordt leeggehaald.
Lees meer

http://infrastructure.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - magazine delen
Creatief bouwen met betonbekisting

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be