28 juni 2019


VAKINFORMATIE VOOR OPENBARE WERKEN EN RUIMTELIJKE INRICHTING

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

Ook bij stofbestrijding is voorkomen beter dan genezen

120pxBij de nieuwe milieuvoorwaarden omschreven in de Vlaamse milieuwetgeving (Vlarem) die op 1 januari 2017 van start zijn gegaan, zijn aannemers verplicht om bij bouw-, sloop- en infrastructuurwerken de stofemissies zo laag mogelijk te houden. Daar zijn uiteraard heel wat mogelijkheden toe.

Bij het exact bepalen van een positie zijn diverse oplossingen mogelijk. De 'nieuwe' standaard bij het inmeten en uitzetten van uitlijningen op de werkplaats is echter gps en dan vooral in combinatie met het totaalstation. Aangezien GNSS-ontvangers enkel werken waar een satellietverbinding kan bewerkstelligd worden, kan er voor het opmeten van de spreekwoordelijke laatste centimeter beroep worden gedaan op het totaalstation.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

STOF TOT NADENKEN: STOFBESTRIJDING BIJ AFBRAAKWERKEN

De voorbije decennia zijn er in Vlaanderen heel wat maatregelen getroffen om de uitstoot van fijnstof te doen dalen. Dat heeft geleid tot een duidelijke verbetering van de luchtkwaliteit.
Volledig artikel lezen

GEBRUIK TOTAALSTATION NIET LANGER ENKEL EN ALLEEN VOOR LANDMETER

Bij het exact bepalen van een positie zijn diverse oplossingen mogelijk. De 'nieuwe' standaard bij het inmeten en uitzetten van uitlijningen op de werk­plaats is echter gps en dan vooral in combinatie met het totaalstation.
Volledig artikel lezen

DE GARANTIE VOOR VEILIGE EN WATERDICHTE PLEINEN

160pxOnveilige situaties op pleinen door open voegen waar het winkelend publiek over struikelt of lekkages naar onderliggende ruimtes? MasterEmaco T 907 van BASF Master Builders Solutions is specifiek ontwikkeld voor bestrating met tegels of kasseien en is eveneens geschikt voor het voegen van mozaïek en klein- en grootformaat natuursteenbestrating.
Lees meer

VANAF NU OOK ONAFHANKELIJKE CEMENTPRODUCENT IN BELGIË

Cemminerals heeft zopas de bouw van een gloednieuwe cementmolen in het Kluizendok in Gent beëindigd. De productie-installatie met een capaciteit van 1 miljoen ton cement per jaar kan bogen op een vooruitstrevende technologie die borg zal staan voor duurzame productie met ondersteunde knowhow en service.
Lees meer

JAN DE NUL MAAKT AMBITIEUZE CO2-REDUCTIEDOELSTELLINGEN BEKEND

Jan De Nul Group engageert zich om jaarlijks 15% minder CO2 uit te stoten bij de onderhoudsbaggerwerken in de kustjachthaven van Nieuwpoort. Het is de eerste baggeraar ter wereld die zo'n percentage ambieert in commerciële toepassing op een project.
Lees meer

ACTIEVE PERSOONSDETECTIE VOOR LIEBHERR WIELLADERS WINT BG BAU'S EUROTEST-PRIJS

Op Bauma 2019 presenteerde Liebherr voor het eerst een uitgebreid pakket van meerdere intelligente hulpsystemen voor de XPower® grote wielladers aan een professioneel publiek.
Lees meer

STEEDS MEER BESTELLINGEN VOOR PRIVÉZWEMBADEN

Alsmaar meer Belgen laten een zwembad aanleggen in hun tuin of kiezen voor een binnenzwembad. Tijdens de eerste vijf maanden van 2019 hebben de zwembadbouwers hun orderboeken met meer dan 14% zien stijgen.
Lees meer

'BOUW 2050 - VANDAAG BOUWEN AAN HET EUROPA VAN MORGEN'

De belanghebbenden in de bouwsector zijn van mening dat het initiatief 'Bouw 2020' moet worden versterkt. Daarom hebben ze de handen in elkaar geslagen om te benadrukken dat zij zich inzetten voor de verlenging van het bestaande programma in de vorm van het initiatief 'Bouw 2050 - Vandaag bouwen aan het Europa van morgen'.
Lees meer

5 MAATREGELEN VOOR ENERGIEVRIENDELIJKE GEBOUWEN

Van een terugval is in de bouw nog geen sprake, zo blijkt uit de zesmaandelijkse conjunctuurenquête van de Confederatie Bouw. De sector gaat voor dit jaar uit van een groei van 2,5% na een groei van 3,3% in 2018.
Lees meer

MASTERTOP 1327 KRIJGT M1-CERTIFICAAT

Het geluiddempend vloersysteem MasterTop 1327 van Master Builders Solutions® van BASF werd bekroond met het M1-certificaat. M1 is de hoogste categorie in de Finse rangschikking wat VOC (Volatile Organic Compounds) emissies van bouwmaterialen betreft.
Lees meer

http://infrastructure.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - magazine delen
Ook bij stofbestrijding is voorkomen beter dan genezen

Verruim je vakkennis en neem voorsprong

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be