10 juli 2019


VAKINFORMATIE VOOR OPENBARE WERKEN EN RUIMTELIJKE INRICHTING

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

Rioleringssector mikt op duurzaamheid en recyclage

120pxRioleringen zijn van alle tijden. Uit opgravingen blijkt dat men zelfs al 500 jaar voor Christus over toiletten en afvoeren beschikte, vergelijkbaar met wat we nu nog altijd kennen. Maar goed dus dat rioleringsbuizen zo robuust mogelijk ge­maakt worden om lange tijd mee te gaan. In deze newsletter leggen we onze focus op riolerings­elementen in prefabbeton. Daarvoor gingen we langs bij Luc Lemmens, voorzitter Febelco en gedelegeerd bestuurder van Tubobel, en bij Raf Pillaert die binnen FEBE verantwoordelijk is voor alle infrastructuur­producten, waaronder riolerings- en bestratingsproducten.
Ook blikken we vooruit op MATEXPO, dé vakbeurs voor bouwmaterieel die plaatsvindt van woensdag 11 tot en met zondag 15 september in Kortrijk Xpo.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Relevant nieuws uit de sector ...

Licht op groen voor sectoraal akkoord

Kilometerheffing voor vrachtwagens gewijzigd

Belgische ondernemingsactiviteit kan zich goed handhaven

Kmo's zijn (nog) tevreden, maar worden ongerust

Minder vertrouwen in bouwsector

Meer nieuws

RIOLERINGSSECTOR MIKT OP DUURZAAMHEID EN RECYCLAGE

Rioleringen zijn van alle tijden. Uit opgravingen blijkt dat men zelfs al 500 jaar voor Christus over toiletten en afvoeren beschikte, vergelijkbaar met wat we nu nog altijd kennen. Maar goed dus dat rioleringsbuizen zo robuust mogelijk ge­maakt worden om lange tijd mee te gaan, al was het maar om overlast in onze drukke straten te vermijden.
Volledig artikel lezen

MATEXPO: DÉ VAKBEURS VOOR BOUWMATERIEEL

MATEXPO is een tweejaarlijkse internationale vakbeurs voor bouwmaterieel in Kortrijk Xpo. Als derde grootste vakbeurs in Europa ontvangt MATEXPO als gevestigde waarde meer dan 40.000 bezoekers.
Volledig artikel lezen

HOE DIGITAAL IS UW WEGENBOUWBEDRIJF?

Digitalisering en technologie op de werkvloer worden steeds vanzelfsprekender. Het is echter niet altijd gemakkelijk om te weten hoe uw wegenbouwbedrijf veilig op de digitale trein kan springen.
Lees meer

'GROEN ASFALT' BIJ WERKEN AAN E17

Willemen Infra voert sinds half juni structurele onderhoudswerken uit op de E17 tussen Zwijnaarde en Destelbergen. In totaal wordt 8 km nieuwe asfaltverharding aangelegd en ook de afrit naar het UZ Gent richting Antwerpen wordt helemaal vernieuwd.
Lees meer

AANVRAAGPROCEDURE SLOOP- EN HEROPBOUWKORTING VERSOEPELD

Vlaams minister van Energie Lydia Peeters gaat de aanvraagprocedure voor de sloop- en heropbouwkorting vergemakkelijken. Die korting van 7.500 euro werd ingevoerd op 1 maart en geldt voor vergunningen aangevraagd vanaf 1 oktober 2018 tot eind oktober 2019.
Lees meer

UITWERKINGSFASE NIEUWE SLUIS ZEEBRUGGE GESTART

Al meer dan 15 jaar wordt er gesproken over een tweede toegang tot de achterhaven van Zeebrugge. De antieke Visartsluis voldoet al lang niet meer aan de noden van de moderne scheepvaart.
Lees meer

EUROPESE BOUWSECTOR IN GOEIE DOEN

De Europese bouwfederatie FIEC (European Construction Industry Federation) meldt een groei van 3,5% in de bouwsector in 2018 en voorspelt een groei van 2,2% in 2019.
Lees meer

http://infrastructure.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - magazine delen
Rioleringssector mikt op duurzaamheid en recyclage

Het belangrijkste sectornieuws voor u samengevat

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be