20 september 2019


VAKINFORMATIE VOOR OPENBARE WERKEN EN RUIMTELIJKE INRICHTING

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

Vrachtwagens voor de werf steeds lichter, veiliger en comfortabeler

120pxBouwwerven zijn vaak ruw terrein waarop manoeuvreren met klassieke vrachtwagens geen sinecure is. Construc­teurs ontwikkelden daarom speciale werfvrachtwagens die nog meer tegen een stootje bestand zijn en met 6x6- of 8x8-aandrijving zich op het slechtste terrein kunnen wagen. Door de groeiende toegankelijkheid van werven en oplossingen zoals stalen matten zijn het nu vooral semiwerfvoertuigen die zich het meest populair maken

In een veranderende wereld maakt sustainability een belangrijk onderdeel uit van de bedrijfsstrategie van de Gelderse firma Bredenoord. Die duurzaamheidsgedachte uit zich door de aggregaten precies te dimensioneren in relatie tot de toepassing, maar ook binnen de eigen onderhoudsdienst, waar de olie in de aggregaten pas wordt afgelaten wanneer dit effectief nodig is.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Relevant nieuws uit de sector …

15% minder arbeidsongevallen op Belgische bouwwerven

Van Der Spek winnaar Matexpo Innovation Award

Arden Equipment winnaar Matexpo Green Award

DOKA winnaar eerste Matexpo Safety Award

Meer nieuws

VRACHTWAGENS VOOR DE WERF STEEDS LICHTER, VEILIGER EN COMFORTABELER

Door de groeiende toegankelijkheid van werven en oplossingen zoals stalen matten winnen semiwerfvoertuigen aan populariteit. Bovendien laat dit segment zich ook kenmerken door heel wat snufjes en comfort die we gewend zijn in personenwagens.
Volledig artikel lezen

MATEXPO 2019 MISSCHIEN ÉÉN VAN DE BESTE EDITIES OOIT

Op zondag 15 september, onder een stralende zon, stond de teller op 39.778 bezoekers voor de 38e editie van Matexpo. Een lichte daling ten opzichte van 2017, maar over één ding waren de exposanten het alvast eens: de kwaliteit van de bezoekers was nog nooit zo hoog.
Lees meer

BREDENOORD LEERT OLIE TE 'LEZEN' OM ZO DUURZAMER TE WORDEN

160pxIn een veranderende wereld maakt sustainability een belangrijk onderdeel uit van de bedrijfsstrategie van de Gelderse firma Bredenoord. Die duurzaamheidsgedachte uit zich door de aggregaten precies te dimensioneren in relatie tot de toepassing, maar ook binnen de eigen onderhoudsdienst, waar de olie in de aggregaten pas wordt afgelaten wanneer dit effectief nodig is.
Volledig artikel lezen

LECOT ON TOUR OP 11 OKTOBER IN DE NEKKERHAL TE MECHELEN

160pxOp vrijdag 11 oktober 2019, van 10 tot 22 uur, moet je in de Nekkerhal in Mechelen zijn. Er zullen opnieuw ruim 70 leveranciers aanwezig zijn om je bij te staan met raad en daad over ons complete gamma en in het bijzonder over de recentste evoluties en nieuwigheden.
Volledig artikel lezen

EXPERT DAY BRENGT DÉ SPECIALISTEN 'COMMUNICATIE IN DE BOUW' SAMEN IN GENT

Hoe vind je als bouwprofessional geschikt personeel? Waar blijft de uniforme BIM-taal? En hoe kan virtual reality jouw klanten helpen? Dat en veel meer tijdens de Expert day 'Communicatie in de Bouw' die Pixii - Kennisplatform Energieneutraal Bouwen op donderdag 10 oktober organiseert in Gent.
Lees meer

BUREAU GREISCH BESTAAT 60 JAAR

Het ingenieurbureau Greisch is vooral bekend bij het grote publiek door de realisatie van het viaduct van Millau, dat op magistrale wijze het meesterschap illustreert dat is ontwikkeld door het bureau in zijn projecten rond burgerlijke bouwkunde, alsook zijn expertise op gebied van stabiliteit en aandacht voor de valorisatie van landschappen.
Volledig artikel lezen

EERSTE 3D-ZEBRAPAD IN ANTWERPEN

Het Agentschap Wegen en Verkeer legt op drie plaatsen in Vlaanderen zebrapaden aan die een 3D-illusie opwekken voor het aankomende verkeer. AWV wil hiermee onderzoeken of deze zebrapaden de veiligheid van de voetgangers verhogen.
Lees meer

INNOVATIE BIJ AANLEG FIETSOSTRADE F105 IN GEEL

Onlangs kreeg de F105 fietsostrade tussen Herentals en Balen een primeur te zien. Aannemer groep Colas ontwikkelde speciaal voor het project van de provincie Antwerpen een dubbelzijdige betonmachine.
Lees meer

DESCHACHT BIEDT ALS EERSTE RIOLERINGSSPECIALIST 'BUILDING INFORMATION MODELING'

Binnenkort gaan twee werven van start waarvan de plannen, bestekken en begrotingen met de BIM-bibliotheek van Deschacht zijn aangemaakt. Hiermee zet Deschacht de stap van theorie naar praktijk.
Lees meer

TEREX TRUCKS BREIDT UIT NAAR DE BENELUX

De Matermaco Group zal vanuit haar twee locaties in België voor de hele Benelux de Terex Trucks knikdumpers TA300 en TA400 verkopen, verhuren en onderhouden. Met de Matermaco Group haalt Terex Trucks een echte specialist binnen als nieuwe dealer.
Lees meer

http://infrastructure.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - magazine delen
Werfvrachtwagens steeds lichter, veiliger en comfortabeler

Matexpo 2019 misschien één van de beste edities ooit

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be