18 oktober 2019


VAKINFORMATIE VOOR OPENBARE WERKEN EN RUIMTELIJKE INRICHTING

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

Straatlantaarns moderniseren zorgt voor enorme winsten

120pxEr is in ons land nog behoorlijk wat winst te halen op het gebied van energie en energie-efficiëntie. Een voorbeeld? Onze openbare buitenverlichting. Meer dan 9 op de 10 straatlantaarns zijn nog steeds niet voorzien van ledverlichting, waardoor tal van lokale besturen nog niet hebben kunnen profiteren van de geneugten van led. Door de openbare buitenverlichting ook 'slim' te maken, liggen de winsten quasi voor het oprapen.

Met een hoogwerker kan de operator snel en op de veiligste manier aan hoogtes die hij met een simpele ladder onmogelijk kan bereiken. Veilig wordt het echter pas mits de juiste planning, voorbereiding en kennis. Wie daar dus geen rekening mee houdt, vergroot het risico op omkantelen, vallen, elektrocutie, katapulteffect en beknelling met soms fatale gevolgen.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

STRAATLANTAARNS MODERNISEREN ZORGT VOOR ENORME WINSTEN

Er is in ons land nog behoorlijk wat winst te halen op het gebied van energie en energie-efficiëntie. Een voorbeeld? Onze openbare buitenverlichting. Meer dan 9 op de 10 straatlantaarns zijn nog steeds niet voorzien van ledverlichting, waardoor tal van lokale besturen nog niet hebben kunnen profiteren van de geneugten van led.
Volledig artikel lezen

MET DEZE REGELS IN ACHT VOORKOMT U BEKNELLING DOOR HOOGWERKERS

Alles moet tegenwoordig sneller en efficiënter, zo ook in de bouw. Daarom is de hoogwerker in al haar vormen vandaag een onmisbaar hulpmiddel geworden op de werf.
Volledig artikel lezen

UW MACHINEPARK SNEL UITBREIDEN OF UW OUDE MACHINES VERZILVEREN VIA ONLINE VEILING

160pxOnline veilen van machines is sterk in opmars en dat hoeft niet te verbazen. Het is dé ideale manier om snel en betrouwbaar machines aan te kopen of te verkopen.
Volledig artikel lezen

SORTEERINRICHTINGEN ONDERWORPEN AAN VLAAMSE MILIEUWETGEVING

160pxVoor sorteerinrichtingen, die steenpuin sorteren, geldt er sinds de wijzigingen van het VLAREMA en het Eenheidsreglement voor gerecycleerde granulaten de verplichting om over een gecertificeerd kwaliteitsborgingssysteem te beschikken. Zonder een gecertificeerd kwaliteitsborgingssysteem kan een sorteerinrichting geen puin meer afvoeren naar een breekinstallatie.
Volledig artikel lezen

NIEUW PLATFORM VOOR INTELLIGENT WATERBEHEER

In Grobbendonk werd recent het platform B'RAIN gelanceerd. B'RAIN bestaat op dit moment uit 4 partners, Eurodal, Beton De Bonte, Tree Builders en Aquafix, en wil een open platform zijn voor creatievelingen die naast de bestaande producten en systemen ook verder kijken naar nieuwe zaken.
Lees meer

GREEN SOLUTIONS AWARDS 2019: WIE ZIJN DE BELGISCHE WINNAARS?

Op 4 oktober 2019 maakten Construction21 en CAP Construction de Belgische winnaars bekend van de Green Solutions Awards 2019. De negen winnende projecten gaan nu de strijd aan met de winnaars uit andere landen (Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Duitsland, Duitsland, Marokko en China), die ook in de running zijn voor de internationale finale.
Lees meer

KÄRCHER PAKT UIT MET INNOVATIEVE VEEGMACHINES

De nieuwe MC 250 compacte veegmachine van Kärcher heeft het allemaal: beweeglijkheid dankzij de hoge transportsnelheid; voldoende ruimte in het vuilreservoir; en een comfortabele cabine.
Lees meer

STAD GENT LEGT TOPLAAG AAN IN INNOVATIEF ASFALT

Stad Gent heeft op 10 oktober in de Kikvorsstraat een nieuwe toplaag in innovatief asfalt aangelegd. De bedoeling is een meer duurzame vorm van asfalt te ontwikkelen, door minder materialen en energie te gebruiken.
Lees meer

BOUWPRODUCTIE IN OPKOMENDE MARKTEN STIJGT MINDER SNEL DAN VERWACHT

De bouwproductie in opkomende markten groeit veel minder snel dan eerder verwacht, vooral in de VS en het Midden-Oosten. Het globale groeicijfer van de bouwoutput in 2019 is daarom bijgesteld tot 2,7%.
Lees meer

VIDEO: TIMELAPSE TOONT BOUW VAN CONTAINERTERMINAL IN MAROKKO

 VIDEOWillemen Groep leverde in de haven van Tanger in Marokko een gloednieuwe containerterminal op voor APM Terminals. De timelapsevideo laat in versneld tempo zien hoe de bouw is verlopen.
Video

http://infrastructure.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - magazine delen
Straatlantaarns moderniseren zorgt voor enorme winsten

Met deze regels voorkomt u beknelling door hoogwerkers

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be