13 november 2019


VAKINFORMATIE VOOR OPENBARE WERKEN EN RUIMTELIJKE INRICHTING

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

Veilig gebruik verreikers: grijp in voor het te laat is!

120pxVerreikers zijn populair bij aannemers, en dat is logisch. Hun veel­zijdigheid maakt hen, in combinatie met hun hefkracht, tot een multifunctioneel inzetbaar werkpaard: heffen, graven en werken op hoogte. Maar het werken met voorzetapparatuur moet omzichtig gebeuren. Een overzicht van de regels ter zake.

Een verlies van 61 miljoen gezonde levensjaren. Dat is de tol die naar schatting 100 miljoen West-Europeanen betalen als gevolg van verkeerslawaai. Boven­dien blijft het effect van blootstelling aan verkeerslawaai niet beperkt tot 'hinder'. Het kan ook tal van andere negatieve effecten zoals stress, slaapverstoring, leer­stoornissen en in uitzonderlijke gevallen zelfs gehoorschade hebben.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

VEILIG GEBRUIK VERREIKERS: GRIJP IN VOOR HET TE LAAT IS!

Verreikers zijn populair bij aannemers en dat is niet meer dan logisch. De veel­zijdigheid maakt het, in combinatie met de hefkracht, tot een multifunctioneel inzetbaat werkpaard. Maar het werken met voorzetapparatuur moet omzichtig gebeuren.
Volledig artikel lezen

STILLERE WEGEN, HET OCW MAAKT ER WERK VAN

Een verlies van 61 miljoen gezonde levensjaren. Dat is de tol die naar schatting 100 miljoen West-Europeanen betalen als gevolg van verkeerslawaai. Bovendien blijft het effect van blootstelling aan verkeerslawaai niet beperkt tot 'hinder'.
Volledig artikel lezen

TWEE WIJZIGINGEN IN DE KILOMETERHEFFING VOOR VRACHTWAGENS

Op 1 januari 2020 worden in België twee wijzigingen doorgevoerd in de kilometerheffing voor vrachtwagens met een maximaal toegelaten massa (MTM) van meer dan 3,5 ton en opleggertrekkende voertuigen van categorie N1 met carrosseriecode BC.
Lees meer

THE EUROPEAN WATER ASSOCIATION KENT DUNBAR MEDAL TOE AAN PROF JEAN BERLAMONT

EWA - de European Water Association - is een belangrijke onafhankelijke en non-profit Europese organisatie die de volledige watercyclus behandelt met leden-organisaties in bijna elke Europese lidstaat.
Lees meer

NIEUWE REGIODIRECTEUR STRABAG ANTWERPEN

Als nieuwe regiodirecteur versterkt Tim Jacobs de Strabag-organisatie. Patrick Deketele, afgevaardigd bestuurder Strabag Benelux, verklaart: “Tim geeft met zijn expertise en uitgebreid netwerk onze strategische agenda 'Faster Together 2022' mee vorm."
Lees meer

MICHIEL KUIJS NIEUWE MANAGING DIRECTOR VAN DAF BELGIË

Sinds 1 november 2019 is Michiel Kuijs de nieuwe managing director van DAF Trucks België en DAF Trucks Nederland & Scandinavië. Kuijs heeft de afgelopen 20 jaar een uitgebreide ervaring opgedaan op het gebied van marketing en sales binnen het bedrijf.
Lees meer

GRATIS SEMINARIES OVER DUURZAAM BETONHERSTEL

Op 29 en 30 november organiseert FEREB een seminarie omtrent duurzaam betonherstel in Oostende. Dat doet het in samenwerking met mediapartner Appartement.TV in het kader van het VIS-traject (met steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen).
Lees meer

COMPOSIETDEKSELS WINNEN AAN POPULARITEIT

Deksels voor rioleringstoepassingen worden standaard voorzien in gietijzer. Die worden gecertificeerd onder het COPRO-keurmerk, of onder het BENOR-keurmerk in geval van rijwegdeksels.
Lees meer

RADARTECHNOLOGIE MAAKT ZWARE BOUWVOERTUIGEN VEILIGER

Met de snelgroeiende vraag naar woningen en commerciële gebouwen neemt ook het aantal zware bouwvoertuigen op openbare wegen toe. Ze rijden in stadscentra en binnen de bebouwde kom, waar ze in contact komen met kwetsbare weggebruikers.
Lees meer

BOELS RENTAL INVESTEERT IN MACHINEPARK

Boels Rental, gevestigd in Nederland, heeft in het kader van een investering in zijn machinepark een order geplaatst bij JCB Group. Het gaat om 445 JCB Loadalls, midi- en micrograafmachines met LiveLink telematicabewakingssysteem, met een totale waarde van 29 miljoen euro.
Lees meer

http://infrastructure.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - magazine delen
Veilig gebruik verreikers: grijp in voor het te laat is!

Geluidsarm wegdek dankzij akoestische inspanningen OCW

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be