24 januari 2018

VAKINFORMATIE VOOR OPENBARE WERKEN EN RUIMTELIJKE INRICHTING

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

Knikdumpers inzetbaar onder moeilijke wegomstandigheden

120pxKnikdumpers worden op de werf gebruikt om bouwmaterialen te transporteren. Het knikdraaigewricht dat, in tegenstelling tot de starre dumper, de cabine en dumpbak met elkaar verbindt, maakt de machine erg bestuurbaar én inzetbaar onder moeilijke wegomstandigheden. In dit online magazine gaan we dieper in op dit verschil met de starre dumper, maar ook de keuzecriteria bij aankoop van de knikdumper.
Alvast veel leesplezier gewenst!

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Relevant nieuws uit uw sector
Aantal arbeidsongevallen kan fors dalen
CFE Contracting versterkt haar Rail activiteiten
BAM en NCC geselecteerd voor bouw Zweeds tunnelproject
Pact tegen krappe arbeidsmarkt wordt verwelkomd
Meer nieuws

Nieuwe modellen voor uw assortiment
De cementzak die op magische wijze verdwijnt in de betonmolen
Hoogwaardig, mobiel secundair breken
3,5 ton trekvermogen met klassiek autorijbewijs
Olie-opvangmatten bieden garantie voor arbeidsveiligheid
Meer nieuwigheden

Knikdumper versus starre dumper

De knikdumper van vandaag is een efficiënte, hoogtechnologische machine die ontworpen is om op moeilijk werkterrein te opereren. Als we het over dumpers hebben, maken we een basisonderscheid tussen twee types, namelijk de knikdumper en de starre dumper.
Volledig artikel lezen

Keuzecriteria bij de aankoop van uw knikdumper

Welke criteria zijn er bepalend om de ene of de andere dumper te verkiezen? Vooraleer een bedrijf overgaat tot de aankoop van een dumper moeten drie factoren vooraf duidelijk zijn.
Volledig artikel lezen

On site monitoring van smeerolie

In een tijd waarin alle ontwikkelingen en processen steeds sneller gaan, groeit de behoefte aan mogelijkheden om smeerolie in het veld te kunnen monitoren. Hiermee is te bepalen of een smeerolie nog even 'mee kan' of dat het noodzakelijk is maatregelen te nemen zoals het toevoegen of zelfs helemaal vervangen van smeerolie.
Volledig artikel lezen

Wederzijdse erkenning bij BMWT-Keur en SigmaCert

BMWT-Keur is een bekend begrip in Nederland. Jaarlijks krijgen meer dan 280.000 machines een periodieke veiligheidskeuring volgens hun normen. In 2011 creëerde Sigma het Belgische Veiligheidslabel SigmaCert voor zowel liftrucks als voor de bouwmachines en de betonpompen.
Lees meer

Living Smart Campus maakt wegenaanleg data-driven

Hoe kunt u het leggen van asfalt optimaliseren en voorspelbaar maken? Dat is een vraag waarop de Living Smart campus van de universiteit Twente een antwoord probeert te formuleren door de wegaanleg datagestuurd te maken.
Lees meer

103 miljoen euro fietsinvesteringen in 2017

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Ben Weyts, heeft in het voorbije jaar 103 miljoen euro vastgelegd voor fietsinvesteringen. Hij rondt daarmee de kaap van 100 miljoen euro die lange tijd onbereikbaar leek.
Lees meer

Nieuwe metrolijn Brussel bevordert mobiliteit

De nieuwe metrolijn drie, Albert-Bordet, vormt een project om de mobiliteit in Brussel te bevorderen. Arcadis werd daarvoor door Beliris aangesteld om de bestaande tramlijn naar de premetro aan te passen maar ook om een vijf kilometer lange uitbreiding te realiseren.
Lees meer

Nieuwe STIHL kalender herenigt mens en natuur

De nieuwe STIHL kalender 2018 is uit en zet op een unieke manier krachtige, charismatische persoonlijkheden in beeld in een paradijselijke natuur. De kalender werd voor de eerste keer vormgegeven door wereldkampioen bodypainting, Johannes Stötter.
Lees meer

http://infrastructure.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen

Knikdumpers inzetbaar onder moeilijke wegomstandigheden

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be