21 februari 2018

VAKINFORMATIE VOOR OPENBARE WERKEN EN RUIMTELIJKE INRICHTING

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

Certificatie wegenbeton leidt tot minder fouten en discussies

120pxVoor zo goed als alle wegenbouwproducten bestaat er al een hele tijd een certificatiesysteem. Tot voor kort was dat echter nog niet het geval voor het wegenbeton. Met de Benor-certificatie van wegenbeton komt daar nu verandering in. Op die manier streeft men naar een hoogkwalitatieve, duurzame en onderhoudsarme weginfrastructuur. Een grote stap vooruit dus voor bouwheren en producenten. Al zijn er ook bedenkingen en uitdagingen. InfraStructure organiseerde een rondetafelgesprek met de betrokken partijen en brengt verslag uit.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Relevant nieuws uit de sector ...
Wat hebben pensioenen en rioleringen gemeen?
Welke plug-inhybride bedrijfswagens zijn fiscaal het meest interessant?
OBU wordt geldig in België, Frankrijk en andere netwerken
Gratis naar Intermat Parijs dankzij InfraStructure
Meer nieuws

Voor u gespot ...
Wereldpremière in een nieuw design
Innovatie versnelt overstap naar veilige en milieuvriendelijke bouwwerven
Intelligente machinetechnologie op Intermat
Eerste continu-mobiele asfaltfabriek ter wereld
Meer nieuwigheden

Noodzakelijkheid en verantwoordelijkheden certificatie wegenbeton

Het officiële startschot voor de certificatie van het wegenbeton werd ongeveer vijf jaar geleden, in 2012, gegeven. Dat had enkele redenen. De deelnemers van het rondetafelgesprek gaan in dit deel dieper in op de noodzakelijkheid van deze nieuwe certificatie en de verantwoordelijkheden die ermee gepaard gaan.
Volledig artikel lezen

Toegevoegde waarde certificatie wegenbeton

Hoe werd het certificatieschema ontwikkeld en wat is de toegevoegde waarde van deze certificatie voor de bouwheer en producent? De participanten die deelnamen aan het rondetafelgesprek over de certificatie van het wegenbeton hadden het erover.
Volledig artikel lezen

Video: Op INTERMAT Parijs kan ook u niet ontbreken!

 VIDEOOver twee maanden kunt u niet ontbreken op INTERMAT Parijs: de toonaangevende beurs voor de bouw en de weg- en waterbouw. Van 23 tot 28 april 2018 zullen innovaties, lezingen, netwerkmomenten, marktanalyse en het potentieel van grote bouwprojecten worden voorgesteld.
Video

Eerste spadesteek voor Oosterweelverbinding

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en de andere partners van het Toekomstverbond hebben de eerste spadesteek gegeven voor de Oosterweelwerken op Linkeroever en in Zwijndrecht.
Lees meer

Tunnelboormachine lokt heel wat volk

De eerste tunnelboormachine van Grand Paris Express, het grootste stadsproject van Europa, werd op zaterdag 3 februari in Champigny-sur-Marne plechtig in gebruik genomen.
Lees meer

Wetenschappers ontwikkelen zelfhelend asfalt

Wetenschappers zijn bezig met de ontwikkeling van een zelfhelend asfaltmengsel dat door middel van nanodeeltjes van ijzeroxide die opwarmen in aanwezigheid van een magnetisch veld, bitumen kunnen laten smelten.
Lees meer

Eerste industriële installatie voor grondreiniging in Wallonië

De milieudochter van Jan De Nul Group, Envisan, zal in de loop van de komende maanden de eerste industriële installatie voor de fysiochemische reiniging van vervuilde gronden in Wallonië aanbieden.
Lees meer

2017 is recordjaar voor binnenvaart in Vlaanderen

Het goederentransport over de Vlaamse waterwegen kende in 2017 een absoluut recordjaar. Er werd ruim 72 miljoen ton goederen vervoerd via de binnenvaart. Dat is een stijging van 6,5% ten aanzien van 2016.
Lees meer

Zelfstandigen actief als natuurlijk persoonlijk krijgen aanvullend pensioen

Het Parlement heeft het wetsontwerp goedgekeurd dat de zelfstandigen actief als natuurlijk persoon toegang geeft tot een tweede pensioenpijler. Dit ontwerp werd voorgelegd op initiatief van minister van Zelfstandigen Denis Ducarme, minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine en minister van Financiën Johan Van Overtveldt.
Lees meer

De Backer: “Extra instrument voor inspectiediensten tegen sociale dumping"

Staatsecretaris voor Bestrijding van sociale fraude Philippe De Backer is tevreden met de conclusie van het Europese Hof van Justitie in de zaak over frauduleuze A1-attesten.
Lees meer

http://infrastructure.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Certificatie wegenbeton leidt tot minder fouten en discussies

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be