naar top
Menu
Logo Print

Peter Jacobs wint International DAF Driver Challenge

De Belg haalt het van de 17 andere kandidaten tijdens de finale
magazine

De Belg Peter Jacobs is gekroond tot DAF Driver Challenge Champion 2019. Tijdens de spectaculaire finale streden 18 kandidaten uit Europa op het testcircuit van Goodyear in Luxemburg om de felbegeerde titel. De tweede en derde plaats gingen naar respectievelijk Nerijus Vitkauskas uit Litouwen en Miroslav Svoboda uit Tsjechië.
Jacobs die truckchauffeur is bij Alders Bulk Logistics stelde duidelijk geëmotioneerd: “De concurrentie was zo ongelooflijk sterk dat mijn overwinning als een totale verrassing kwam. De proeven waren namelijk enorm uitdagend en de schriftelijke tests over technologie, wet- en regelgeving vond ik gewoonweg moeilijk. Mensen denken wel eens dat ik een makkelijk beroep heb. Maar niets is minder waar. Daarom draag ik deze prijs ook op aan al mijn zeer professionele collega's die elke dag weer op pad zijn!”
De DAF Driver Challenge begon afgelopen voorjaar met nationale competities in 30 landen, waarvoor zich meer dan 1.000 deelnemers inschreven. Daaruit vloeide dan de finale waarin Jacobs kampioen werd onder het strenge oog van de jury.
Harry Wolters, DAF Trucks president-directeur en voorzitter van de jury stelde: “Deze finale heeft opnieuw bevestigd dat een uitstekende truckchauffeur geweldige vaardigheden in huis moet hebben. Het vereist veel kennis, ervaring en kunde om maximale prestaties uit een truck te halen. We vinden echt dat truckchauffeurs een podium verdienen en geroemd mogen worden voor de uitdagingen waarmee ze dag in dag uit worden geconfronteerd. Met de International DAF Driver Challenge geven we hen dat platform."
Richard Zink, directeur Marketing & Sales en lid van de Raad van Bestuur van DAF Trucks: “DAF bouwt al decennia trucks die toonaangevend zijn op het vlak van chauffeurscomfort en daarnaast zijn uitgerust met technologieën die chauffeurs bij het beoefenen van hun vak ondersteunen. Maar hoe geweldig onze trucks ook zijn, het is altijd de bestuurder zelf die het werkelijke potentieel van zijn voertuig benut."

DAF

DAF

+3237101411
+3237101452