Online magazines

08 april 2020 Kennisplatform voor grondwerk, sloop & recyclage

Op 20 februari organiseerde uw vakblad een rondetafelgesprek met enkele belangrijke spelers uit ons land op het vlak van infrastructuurwerken. De specifieke invalshoek van het gesprek was de steeds verder doorgedreven digitalisering...
De staat van de Belgische bruggen en viaducten is problematisch. Bescherming tegen verdere betonschade door carbonatatie is noodzakelijk. Master Builders Solutions biedt hiervoor als oplossing...
Dirk De Waele (Aquafin): “BIM is een belangrijk deel van de keten geworden, maar niet alleen voor de aannemers. Vóór de aannemer aan de slag kan gaan, is het studiebureau bij het bouwproces betrokken."
Er valt geen eenduidige definitie van BIM te geven, al komt samenwerking en opvolging vaak terug. In hoeverre zijn de verschillende organisaties rond de tafel al aan de slag gegaan met digitalisering en/of BIM?
Als we voertuigen automatisch willen laten rijden over slimme wegen, moet er een overdracht van accurate en beveiligde gegevens gebeuren. Hoe willen de deelnemers ervoor zorgen dat die data juist zijn?
Dirk Van Loo: “COPRO certificeert meer dan 10.000 producten die allemaal beschikken over individuele data. Momenteel stellen we die gegevens ter beschikking via documenten. Dat zal veranderen."
Robby Cattoor (Infrabel): “Correcte gegevens zijn een gedeelde verantwoordelijkheid. Een bijkomende overkoepelende instantie is dan ook niet nodig. Een bouwheer moet definiëren welke input hij verwacht."
Slotsom is dat BIM in de infrastructuursector niet zo eenvoudig toe te passen is als in de bouwsector. Toch oogt een en ander veelbelovend. Hoe zien de deelnemers de toekomst?
In coronatijden is het essentieel dat de economische activiteit maximaal behouden blijft. Heel wat activiteiten kunnen nog perfect in alle veiligheid plaatsvinden maar vallen deels stil: dat is onder andere het geval bij een groot aantal...
Recente bevindingen van een CECE-onderzoek geven een somber beeld van de gevolgen van de COVID-19-uitbraak voor de Europese CE-industrie. De enquête leverde input op van een representatieve groep leiders uit de sector...
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij InfraStructure 

InfraStructure maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.