Online magazines

28 mei 2021 Kennisplatform voor grondwerk, sloop & recyclage

Online versie bekijken
Accugereedschap steeds krachtiger
Waar vroeger altijd netstroom nodig was om elektrisch gereedschap te laten werken, gebeurt dat nu steeds vaker met een accu. Accupacks worden krachtiger en wegen steeds minder, zodat ze meer comfort bieden aan de vakman die de machines hanteert. Ze moeten niet meer onderdoen voor netstroommachines en bieden daarom heel wat voordelen.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

 
Waar vroeger altijd netstroom nodig was om elektrisch gereedschap te laten werken, gebeurt dat nu steeds vaker met een accu. Accupacks worden krachtiger en wegen steeds minder, zodat ze meer comfort bieden aan de vakman die de machines hanteert.
Quality Pumps & Machines wordt per 1 juni 2021 overgenomen door de Nederlandse Van der Ende Groep. Dankzij deze overname kan Quality Pumps haar positie op de Belgische markt verstevigen.
De eerste primitieve hamers be­stonden slechts uit een stuk hout, steen of bot, maar al heel snel kwamen daar alle mogelijke vormen en groottes bij; een verscheidenheid aan mogelijkheden die steeds is blijven toenemen.
Yanmar, dat al meer dan een eeuw actief is als ontwerper, producent en distributeur van machines voor de bouw, heeft drie nieuwe graafmachines toegevoegd aan zijn gamma. De SV15VT, SV17VT en SV19VT zijn compacte minigraafmachines die uitstekende prestaties kunnen voorleggen.
2020 was ook het jaar van een wereldpremière voor de bouwsector. In Westerlo (provincie Antwerpen) printte ‘Kamp C’ (provinciaal centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de bouw) in één stuk een woning van ongeveer 90 vierkante meter in beton.
Vanaf donderdag 1 juli 2021 gelden in Vlaanderen en Brussel nieuwe tarieven voor de kilometerheffing. Het gaat om een indexaanpassing.
Wat men al langer hoopte en vermoedde, werd inmiddels door het Overlegcomité bevestigd: er is officieel groen licht om vanaf 30 juli beurzen te organiseren. Concreet betekent dit dat MATEXPO gewoon kan doorgaan, van 8 tot en met 12 september!
Nagenoeg alle bouwbedrijven hebben op dit moment te kampen met laattijdige leveringen en bevoorradingsproblemen, zo blijkt uit een enquête van de Confederatie Bouw. Daardoor gaan ook de prijzen van bouwmaterialen de hoogte in.
Belangrijke mijlpaal voor de nieuwe brug over het Albertkanaal in Meerhout-Vorst: begin mei werd de nieuwe stalen boogbrug van het montageterrein naar haar definitieve locatie gevaren en daar vakkundig op haar plaats gelegd.
De Vlaamse Waterweg nv en sogent hebben de omgevingsvergunning ingediend en zijn de aanbestedingsprocedure gestart. De bouw van de Matadibrug kan wellicht nog dit najaar starten. In tegenstelling tot de Bataviabrug wordt het een vaste brug.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij InfraStructure 

InfraStructure maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.