Online magazines

19 januari 2022 Betrouwbare en onmisbare vakkennis

Online versie bekijken
 
Valbeveiliging verdient meer aandacht

Bij werken op hoogte worden werknemers blootgesteld aan het risico op een val. Om een concrete werksituatie in te schatten, moet steeds een risicoanalyse worden uitgevoerd. Op basis van die analyse wordt bekeken of werken op hoogte kan worden vermeden, en – indien dat niet het geval is – welke collectieve of persoonlijke beschermingsmiddelen moeten worden ingezet.


Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Bij werken op hoogte worden werknemers blootgesteld aan het risico op een val. Vroeger lag de grens tussen ongevaarlijk en gevaarlijk op twee meter, maar intussen wordt een risicoanalyse voorgeschreven om de situatie in te schatten.
In de loop van zijn 40-jarige historiek is de IVECO Daily voortdurend verbeterd. Daardoor staat de rijervaring op het hoogste niveau in de branche. Nu evolueert de bestelwagen opnieuw, met nieuwe intelligente oplossingen voor meer veiligheid en comfort bij iedere rit.
Bij werken op hoogte moeten de nodige maatregelen worden genomen om het risico op een val te vermijden en/of om de kans op ernstige gevolgen te verkleinen. Daarbij genieten collectieve beschermingsmiddelen steeds de voorkeur.
Ontdek tijdens de IVECO Daily Discovery Days alle nieuwigheden die uw efficiëntie, comfort en veiligheid boosten. Geniet van interessante promoties waaronder een aantrekkelijke financieringsactie van 0,0% op 1 tot 4 jaar!
Om bij werken op hoogte het risico op een val te verminderen, moeten de nodige maatregelen worden genomen. Hoewel collectieve beschermingsmiddelen de voorkeur genieten, is het gebruik van persoonlijke valbeveiliging soms onontkoombaar.
Na zes zeer goede maanden daalt het ondernemersvertrouwen bij de Vlaamse bouwkmo’s fors. Dat blijkt uit de recente bouwbarometer van Bouwunie. Hoewel het werkvolume op een voldoende hoog niveau blijft en de agenda goed gevuld is, zorgen de krapte...
Binnen afzienbare tijd kan de uitstoot van stikstof (NOx) en koolstofdioxide (CO2) op de bouwplaats met tenminste 40% omlaag door toepassing van een innovatief betonmengsel. TNO doet hier samen met een aantal bedrijven onderzoek naar.
In de bouw gaat het duaal leren er sneller op vooruit dan gemiddeld in Vlaanderen. Het aantal duale leerlingen in een bouwopleiding steeg van 13 in het schooljaar 2016-2017 tot 281 in het schooljaar 2021-2022.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij InfraStructure 

InfraStructure maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.