naar top
Menu
Logo Print

Continental geeft overzicht Europese verordeningen inzake winterbanden

Toepasbaar op vrachtwagens en bussen
magazine

Om wagenparkexploitanten te ondersteunen bij het voldoen aan de nieuwste wettelijke vereisten, brengt Continental op haar website opnieuw een overzicht uit van de Europese regelgeving met betrekking tot winteruitrusting voor vrachtwagens en bussen.
Met het winterseizoen 2019/2020 worden banden met een Alpinesymbool in verschillende landen steeds relevanter. Vanaf nu zijn alle truck- en busbanden voor de stuur- en aandrijfas in de inchmaten 17,5, 19,5 en 22,5 als Alpine-symbool-gecertificeerde varianten verkrijgbaar.
Om ook op vochtige of ijzige wegen veilig en met optimale tractie te kunnen rijden, adviseert Continental om vrachtwagens en bussen met winterbanden op stuur- en aandrijfassen te monteren voor het koude winterseizoen. Het speciale winterbandenassortiment van Continental, herkenbaar aan het sneeuwvloksymbool op de bandwand, presteert ruimschoots beter dan de M+S-banden en overtreft ook aanzienlijk de eisen van de Alpine-symboolcertificering.
Voordat winterbanden met het Alpine-symbool kunnen worden ge√ętiketteerd, moeten ze een standaardpraktijktest volgens VN-reglement 117 doorstaan en in een rem- en tractievergelijkingstest geschikt bevonden worden voor gebruik in de winter op besneeuwde wegen. Banden gemarkeerd met M+S (Modder + Sneeuw) bieden een loopvlakpatroon of -structuur die ontworpen is om prestaties te leveren die die van een standaardband in besneeuwde omstandigheden overtreffen. Het M+S-label is niet onderworpen aan een bepaalde testprocedure.

CONTINENTAL BENELUX

CONTINENTAL BENELUX

+3227102307
-