Recordaantal bezoekers voor Open Wervendag

84.000 bezoekers verdeeld over 135 Vlaamse werven

Ruim 84.000 bezoekers hebben op zondag 19 mei genoten van de 13e editie van de Open Wervendag, een initiatief van de Confederatie Bouw. Dit jaar konden er 135 werven bezocht worden, van grote infrastructuurwerken tot werven van energiepositieve woningen, ziekenhuizen, zwembaden, (hoge)scholen en nog veel meer. Met dit initiatief wil de Confederatie Bouw jongeren warm maken voor haar sector, die steeds meer technologisch wordt en veel oplossingen in petto heeft om te zorgen voor een beter klimaat.
Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw, blikt tevreden terug: “Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in onze sector, zo geeft de erg hoge opkomst aan. Die 84.000 bezoekers konden genieten van de diversiteit aan werven, het hoogtechnologisch karakter van de bouw, dat ook zorgt voor een resem nieuwe beroepen, en de klimaatoplossingen die onze sector aanbiedt.”
De bouw werft massaal aan en liet dat ook duidelijk merken. In België staan er momenteel ruim 16.000 vacatures open in de sector. Met de Open Wervendag wil de Confederatie Bouw mensen over de streep trekken om te kiezen voor een job in de bouw. “De sector biedt niet alleen veel werkzekerheid, maar ook heel wat opleidingsmogelijkheden om de nieuwste technieken en technologieën onder de knie te krijgen. Bovendien zorgen ondernemers en werknemers in de bouw voor tastbare realisaties waar ze terecht fier op mogen zijn”, besluit Robert de Mûelenaere.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij InfraStructure 

InfraStructure maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.