Klimaatneutraal patrimonium dankzij SURE2050

75 gemeenten en overheidsdiensten engageren zich in project

Maar liefst 75 gemeenten en overheidsdiensten engageren zich binnen SURE2050. Dat project – een initiatief van de Vlaamse provincies, Factor4, Fluvius, Het Facilitair Bedrijf en het Vlaams Energiebedrijf (VEB) – ondersteunt lokale besturen en centrale Vlaamse overheden bij het opmaken van een strategisch vastgoedplan, met klimaatneutraliteit tegen ten laatste 2050 als uitgangspunt. Het blijft ook niet bij planning. Deelnemende overheden krijgen ondersteuning voor effectieve investeringsprojecten, met onder andere advies over financiële oplossingen. SURE2050 neemt dus alle drempels voor actie weg.
De eerste opleidingssessies binnen het project gingen van start in oktober 2019. Deelnemende gemeenten en Vlaamse publieke entiteiten ontwikkelen een geïntegreerd strategisch vastgoedplan tegen de zomer van 2020. Onderdelen in dit plan zijn onder meer een langetermijntransitieplan om het publiek vastgoed toekomstbestendig te maken en het bepalen van de meest kostenefficiënte energie- en klimaatmaatregelen op korte en middellange termijn.
SURE2050 is ook een kennisontwikkelingsprogramma op het gebied van duurzaam vastgoedbeleid en beheer. De expertise van de initiatiefnemers wordt gebundeld met deze van de deelnemende gemeenten en Vlaamse entiteiten. Binnen het programma wordt veel aandacht besteed aan een goed geïnformeerde besluitvorming, het realiseren van inkomsten uit patrimoniumbeheer en het uitwisselen van best practices.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij InfraStructure 

InfraStructure maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.