naar top
Menu
Logo Print
09/11/2018 - EMMELINE GYSELINCK

HANDIGE HANDGEREEDSCHAPPEN IN DE BOUW

Het materiaal dat gebruikt wordt op de bouwwerf is van cruciaal belang. Aangezien ieder gereedschap zijn eigen specifieke kenmerken en toepassingen heeft, is het belangrijk dat de professional weet welke tool hij nodig heeft in welke situatie. Daarvoor moet hij een grondige kennis hebben van de verschillende eigenschappen van het gereedschap en welke rol die spelen bij het gebruik ervan. Bovendien is het ook noodzakelijk dat hij de gereedschappen correct en veilig gebruikt. Verder zien we de laatste tijd ook voortdurend technologische vooruitgang op het gebied van snoerloze handgereedschappen. 

DE SNOERLOZE WERF KOMT DICHTERBIJ

snoerloze werfOp de bouwwerf zien we steeds meer handgereedschappen zonder snoer opduiken. Logisch, aangezien er op een werf niet altijd een stopcontact in de onmiddellijke nabijheid is. Bovendien zijn de kabelloze varianten praktischer in het gebruik: geen kabel betekent een grotere bewegingsvrijheid voor de professional. Lees verder over deze technologische evoluties.

COMBIHAMERS

combi

Combihamers bieden de gebruiker maximale kracht, gekoppeld aan een minimaal gewicht en een laag trillings­niveau. Er zijn echter heel wat verschillende modellen op de markt, afhankelijk van de slagkracht, het gewicht toerental, het aantal slagen op volle kracht, enzovoort. Lees hier verder over boren, hamerboren en beitelen.

ROTATIELASERS

rotatie

Wegens het grote toepassingsgebied is de rotatielaser een veelgebruikt toestel bij verschillende bouwfases op de bouwwerf. We overlopen enkele aantrekkelijke functies, kenmerken en de belangrijkste aankoopcriteria. Verder zijn er ook een aantal accessoires waardoor de functionaliteit van de roterende laser nog verder kan worden geoptimaliseerd. Lees hier meer over de verschillende toepassingen van rotatielasers.

DIAMANTZAAGBLADEN

diamantzaagbladen

Een veelgebruikt gereedschap in de bouwsector is de diamantzaag. Vaak worden ze echter fout gebruikt, waardoor er snel slijtage ontstaat. We gaan dieper in op hoe je veilig en efficiënt aan de slag kan met diamantzaagbladen. Lees hier alles wat je moet weten om het juiste zaagblad te kiezen.

INFRAROODCAMERA

infraVeel bouwmaterialen zenden een zekere hoeveelheid straling uit. De stralingseigenschap wordt uitgedrukt door de emissiecoëfficient, die gemeten kan worden met een infraroodcamera. Het is echter ook belangrijk dat de ir-beelden en de gemeten waardes correct geïnterpreteerd worden door de thermograaf. Lees hier verder over thermografie als zesde zintuig.