naar top
Menu
Logo Print

Vlaamse dronecluster EUKA gaat van start

Dronegebruikers en -aanbieders samenbrengen
magazine

Op 21 februari 2017 stelden Tom Willemen, CEO van Willemen Groep en Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philip Muyters de Vlaamse dronecluster EUKA voor aan het grote publiek. De vzw werd recent erkend als Innovatief Bedrijfsnetwerk en wil de drone-industrie in Vlaanderen op de (wereld)kaart zetten.
“We moeten de ambitie hebben om dronegebruikers en -aanbieders samen te brengen, hen samen te laten werken, ervaringen te laten delen en hen te laten streven naar een voortdurend verbeteringsproces”, aldus Willemen, de eerste stuurgroepvoorzitter van EUKA. “Drones zijn de toekomst. In de bouwsector, bijvoorbeeld, kunnen drones helpen met inspecties, logistieke uitdagingen en wellicht op termijn helpen om efficiënter om te gaan met de inzet van mensen.”
Mark Vanlook, clustermanager van EUKA, vult aan: “Drones zullen de economie de volgende jaren steeds meer domineren. In alle sectoren. Daarom zetten we in op verschillende community's, waarbinnen we alle stakeholders willen samenbrengen.” Deze zijn momenteel: bewaking, bouw, landbouw, logistiek, opleiding, overheid, technologie en vrije tijd.
Meer informatie op de vernieuwde website: www.euka.org.