ONDERHOUD VAN RIOLERINGSSYSTEMEN

Hernieuwde code van goede praktijk

Uit de uitgevoerde inspecties zullen ongetwijfeld een aantal locaties naar voor komen waar een ingreep op de structurele toestand noodzakelijk is – Foto: Peter Maris

Maximaal resultaat met minimale middelen, dat is de achterliggende filosofie van elk goed assetmanagement. Een proactieve houding is cruciaal, want niets doen is veel te duur. Een riolering heraanleggen of herstellen in een noodsituatie is aanzienlijk duurder dan wanneer het op een structurele en geplande manier gebeurt. Een verplicht onderhoudsplan vanaf de ontwerpfase en een actieplan voor probleemsituaties zijn een absolute must. Tijdens de Vlario-dag 2017 verklaarde Danny Verhulst, voorzitter van werkgroep 7 van Vlario, waarom hiervoor een herwerking van de code van goede praktijk noodzakelijk was. “De uitdaging is nog steeds dezelfde: het onderhouden en renoveren van 38.000 kilometer leidingen. Op de bestaande code van goede praktijk kwamen echter enkele terechte opmerkingen. Daarom was het tijd voor een update."

Dit is een plus artikel. Abonneer om dit artikel verder te lezen.

Dit is een plus artikel

Abonneer om dit artikel te lezen

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij InfraStructure 

InfraStructure maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.