Online magazines

04 juni 2021 Kennisplatform voor grondwerk, sloop & recyclage

een werfcontainer huren of kopen?
De tijd dat bouwvakkers op een werf in een bouwvallig schuurtje samentroepten voor een warme koffie ligt al even achter ons. Werfcontainers zijn tegenwoordig verplicht op de werf. Ze vervullen bovendien steeds meer functies: van kantoorruimte voor werfvergaderingen tot opslagruimte voor materiaal en zelfs kleedkamers en refters.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

 
Werfcontainers zijn tegenwoordig verplicht op de werf. Ze vervullen bovendien steeds meer functies: van kantoorruimte voor werfvergaderingen tot opslagruimte voor materiaal en zelfs kleedkamers en refters.
Ons land kampt al een tijd met de veroudering van de infrastructuur. Ook in residentiële appartementsgebouwen moet dit probleem aangepakt worden, want de risico’s zijn wel degelijk aanwezig.
Circulariteit wordt in de bouwsector steeds hoger in het vaandel gedragen, dus ook beton wordt onder de loep genomen. De opportuniteiten, aandachtspunten en richtlijnen van circulair beton werden onderzocht in het project Circular.Concrete.
Voor de dertiende maal heeft ZinkInfo Benelux haar tweejaarlijkse trofee voor thermisch verzinken uitgereikt . Uit de meer dan 70 inzendingen heeft de jury dit jaar 3 topprojecten bekroond.
Op initiatief van minister van Financiën Vincent Van Peteghem en van de Deposito- en Consignatiekas (DCK) zullen oude, onrechtmatig geblokkeerde borgtochten voortaan automatisch worden vrijgegeven na 10 of 15 jaar.
Met een budget van 845 miljoen en een dynamisch en gemotiveerd team staat Beliris klaar om de ontwikkeling van Brussel te ondersteunen. Dit nieuwe programma, dat de jaren 2020 tot 2022 bestrijkt, blaast het Brusselse Gewest nieuw leven in.
Het aantal bouwgerelateerde overheidsopdrachten is de voorbije vijf jaar met een vijfde afgenomen. Dat blijkt uit een analyse van Bouwunie op basis van cijfers van Tender Experts. De grootste daling is vast te stellen bij de kleinschalige opdrachten.
Onderzoekscentra imec en VITO en industriële pioniers Bekaert, Colruyt Group, DEME en John Cockerill engageren zich samen om fors in te zetten op de productie van groene waterstof en richten daarom Hyve op.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij InfraStructure 

InfraStructure maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.