Online magazines

07 juli 2021 Kennisplatform voor grondwerk, sloop & recyclage

Online versie bekijken
 
Word gezien met de juiste signalisatiekledij
Voor zij die werken op bouwwerven, in het verkeer, aan wegen- en onderhoudswerken, in (grote) productiesites enz. is het belangrijk om altijd gezien te worden. Dat kan worden bekomen met signalisatiekledij, waarbij de combinatie van fluorescerend en reflecterend materiaal verzekert dat u in alle (weers)omstandigheden goed zichtbaar bent.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Voor zij die werken op bouwwerven, in het verkeer, aan wegen- en onderhoudswerken, in (grote) productiesites enz. is het belangrijk om altijd gezien te worden. Dat kan worden bekomen met signalisatiekledij.
CBS Beton uit Wielsbeke heeft een nieuwe oplossing uitgewerkt voor grote keerwanden. Het systeem is gebaseerd op de beproefde ReCon Walls prefabblokken en werd ontwikkeld door het CBS ReCon Walls team.
Op de voorstelling van het Economisch Dossier van SIGMA vielen alleen maar blije gezichten te bespeuren. Niet alleen omdat iedereen na lange tijd elkaar weer zag, maar ook omdat de verwachte verkoopdaling al bij al meeviel.
Na de coronacrisis zou de economische activiteit in de Eurozone sterk moeten groeien. Steven Trypsteen, econoom bij ING Belgium, verwacht voor België een groei van 4,5% in 2022. Ook voor de bouwsector zijn de vooruitzichten positief.
Zoals je inmiddels ongetwijfeld weet kan MATEXPO dit jaar gewoon doorgaan. En jij kan er dankzij jouw vakplatform InfraStructure opnieuw gratis bij zijn! Het enige wat je moet doen is de code AAN2721 ingeven bij jouw online registratie.
Het WTCB wil het contact met de aannemers versterken. In samenwerking met Constructiv en Fema werkt het WTCB aan een proefproject om de aannemers zo juist en snel mogelijk te informeren.
Voor heel wat mensen geldt: “beton is beton”. Maar wie actief is in de bouwwereld, weet wel beter. Het specificeren van beton voor een bepaalde toepassing op de werf, is delicaat werk.
De COPRO-certificatie van hoogwaardig betongranulaat A+ onderbouwt het vertrouwen in de kwaliteit van deze gerecycleerde granulaten, zodat ze in hoogwaardige betontoepassingen zoals stortbeton en wegenbeton kunnen ingezet worden.
Begin 2020 werd een nieuwe opleiding ‘LEIDING 4’ gestart om werkzoekenden op te leiden tot professionele rioolrenovatietechnici. Het Vlaams opleidingslabo voor rioolrenovatie is nu officieel geopend.
Een gebouw afbreken om er een privéwoning op te bouwen kan sinds 1 januari 2021 in het hele land met een verlaagd btw-tarief van 6% i.p.v. 21%. Die fiscale maatregel is inmiddels bijna zes maanden van kracht en toont gunstige effecten.
De bouwsector lijkt de coronacrisis goed verteerd te hebben. Maar een nieuwe crisis bedreigt de goede en tijdige oplevering van die orders. Aannemers worden immers geconfronteerd met prijsstijgingen en bevoorradingsproblemen.
De EU en de VS hebben een akkoord aangekondigd over een vijfjarige schorsing van de wederzijdse vergeldingsrechten. CECE en de Europese industrie voor bouwmaterieel reageren verheugd.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij InfraStructure 

InfraStructure maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.