Nieuw ontwerp voor brug over de Watersportbaan

Ingenieursbureau Ney & Partners is gestart met studie

In 2022 staat de realisatie van een fiets- en voetgangersbrug over de Watersportbaan gepland. Die brug zal een belangrijke schakel zijn in de hoofdfietsroute ‘Westeringspoor’ en zal er komen in het verlengde van het fietspad aan de Papiermolenstraat en het Alice Béviairepad aan Malem. Uiteindelijk zal de brug het sluitstuk zijn van een doorlopende fietsverbinding vanaf de Bloemekenswijk tot aan de Blaarmeersen, en in de toekomst het station Gent-Sint-Pieters. Verwacht wordt dat meer dan 3.000 fietsers en voetgangers per dag gebruik zullen maken van de brug.
Ondertussen is ingenieursbureau Ney & Partners gestart met de studie over de bouw van de brug. Het bureau kreeg de studieopdracht toegewezen dankzij hun elegant en helder ontwerpvoorstel. Hun brug combineert kenmerken van een balkbrug en een boogbrug. De vormgeving volgt daardoor optimaal de krachtwerkingen. De brug is 7 m breed en waaiert aan beide uiteindes wat uit om zo een comfortabele aansluiting te maken. De zijplaten van de stalen draagstructuur worden voorzien van verticale openingen. Daarmee wordt de structuur geoptimaliseerd en ontstaan er panoramische doorzichten vanop de brug.
In het voorstel werd ook veel aandacht besteed aan een veilige omgevingsaanleg. Ney & Partners integreerde veilige oversteekzones en hield rekening met een maximale zichtbaarheid van alle weggebruikers op elk punt van, naar en op de brug.
De start van de werken staat gepland in 2022, in 2023 zou de brug klaar moeten zijn.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij InfraStructure 

InfraStructure maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.