De bouw van de Suzan Danielbrug is begonnen

Werkzaamheden zullen in 2021 af zijn

Beliris, de publieke bouwexpert voor Brussel, is op 2 september gestart met de bouw van de Suzan Danielbrug. Die zal de Simon Bolivarlaan verbinden met de Havenlaan ter hoogte van de Picardstraat. De brug zal het kanaal Antwerpen-Brussel-Charleroi overspannen over een totale lengte van 90 m. Het bouwwerk vormt de ontbrekende schakel tussen het Noordstation en Tour & Taxis en zal de voorbijgangers een mooi uitzicht bieden op het kanaal en het toekomstige park van de Materialenkaai.
De brug wordt gebouwd in samenwerking met Brussel Mobiliteit, Leefmilieu Brussel en de Haven van Brussel. De brug bestaat uit een centraal brugdek met een overspanning van 60 m over het kanaal en twee aanbruggen met een overspanning van 30 m over de kaaien. Het brugdek in beton is opgehangen aan twee dunne metalen bogen. De metalen bogen en draagkabels van het centrale brugdek zijn wit geschilderd, terwijl de betonnen bogen van de aanbruggen grijs zijn.
De brug omvat twee verkeerszones: een geasfalteerde rijbaan voor het openbaar vervoer van 7 meter breed en een houten fiets- en voetgangerszone van 6 meter. Het hoogste punt van de brug zal fietsers en wandelaars een mooi uitzicht bieden op het kanaal en het toekomstige park. Voor het comfort van PBM en fietsers werd de hellingsgraad van de brug over de volledige lengte beperkt tot minder dan 4%. Onder de brug wordt een vrije doorvaarruimte van 7 meter gelaten over de volledige breedte van het kanaal voor de doortocht van aken met containers. Op de Akenkaai is een doorgangshoogte van 4 m voorzien voor de hulpdiensten.
De naam van Suzan Daniel werd met overweldigende meerderheid gekozen. Ze was de leading lady van de Brusselse holebiscene. Zo nam ze in 1953 als eerste jonge vrouw deel aan een conferentie over gendergelijkheid te Amsterdam en richtte ze de eerste LGTB+beweging in België op. Ze overleed in 2007.
De brug zou tegen de lente van 2021 klaar moeten zijn en zal zo’n 6,75 miljoen euro kosten.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij InfraStructure 

InfraStructure maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.