Deschacht biedt als eerste rioleringsspecialist ‘Building Information Modeling’

Groot voordeel voor de klanten

Binnenkort gaan twee werven van start waarvan de plannen, bestekken en begrotingen met de BIM-bibliotheek van Deschacht zijn aangemaakt. Hiermee zet Deschacht de stap van theorie naar praktijk. Vanaf nu kunnen architecten, ingenieurs en studiebureaus gebruikmaken van een steeds completere bibliotheek met intelligente objecten waarmee ze hun plannen, lastenboeken en prijsberekeningen kunnen ontwikkelen en beheren. Het gebruik van BIM laat aannemers en installateurs toe om zowel in de ontwerpfase als op de werf substantieel tijd te besparen en ontwerpfouten met de daaraan verbonden faalkosten te voorkomen.
Building Information & Modeling, kortweg BIM, is een vorm van 3D-computerontwerp. Het verschil met klassieke 2D-ontwerpprogramma's is dat de gebruikte objecten in BIM intelligent zijn. Dit wil zeggen dat ze met elkaar rekening houden zodat conflictsituaties tussen verschillende objecten vermeden worden.
Deschacht is de eerste en enige rioleringsspecialist die een BIM-bibliotheek aanbiedt. In een eerste fase worden de verschillende producten uit het gamma riolering en waterafvoer geïntegreerd in de BIM-bibliotheek, te beginnen met de infiltratie- en buffersystemen. Geleidelijk aan zullen alle rioleringsartikelen – toezichtputten, leidingen, geulen, regenwater- en septische putten - aan bod komen, totdat het complete Deschacht assortiment vertaald zal zijn in BIM-objecten.
"Een en ander kadert binnen onze keuze voor innovatie en specialisatie met het oog op een nog betere service naar aannemers, architecten- en studiebureaus, installateurs en andere bouwgerelateerde bedrijven. Onze studiedienst is daar een voorbeeld van. Digitalisering van onze diensten hoort daar ook bij. Onze doelstelling is om het gebruiksgemak van onze producten en oplossingen te verbeteren", vertelt Filip Ausloos, business unit manager bij Deschacht.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij InfraStructure 

InfraStructure maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.