Bouwproductie in opkomende markten stijgt minder snel dan verwacht

Het globale groeicijfer van 2019 is het slechtste in tien jaar

De bouwproductie in opkomende markten groeit veel minder snel dan eerder verwacht, vooral in de VS en het Midden-Oosten. Het globale groeicijfer van de bouwoutput in 2019 is daarom bijgesteld tot 2,7%. Dat is het slechtste cijfer in tien jaar, zegt het gegevensanalyse- en adviesbureau GlobalData. 
GlobalData ziet de globale groei van de bouwoutput tot 3,2% stijgen in 2020 en dan met 3,4% stabiliseren tijdens de rest van de voorspellingsperiode, die tot 2023 loopt. Volgens het laatste rapport van het bedrijf, 'Global Construction Outlook to 2023 - Q3 2019 Update', komt dat deels door een voorspelde verbetering van de wereldeconomie in 2020, die op haar beurt weer afhankelijk is van een verbetering van het sentiment op de financiële markten en stabilisatie in een aantal van de grotere opkomende markten die momenteel met problemen te kampen hebben. 
Danny Richards, lead economist bij GlobalData: "Sommige hoogontwikkelde economieën, waaronder de VS, het VK en Australië, hebben moeite gehad om een groeimomentum te creëren. In China, waar de autoriteiten de investeringen in infrastructuur opvoeren om een verdere vertraging te voorkomen, zal de groei positief blijven en bijdragen tot een lichte versnelling van de groei van de totale productie in de groeimarkten. De geopolitieke risico's nemen toe, wat het vertrouwen van de investeerders kan ondermijnen en de kapitaalstromen in het eerste deel van de prognoseperiode kan verstoren. De risico's voor de algemene prognose vloeien voornamelijk voort uit een mogelijke escalatie van de handelsoorlog tussen de VS en China en uit de spanningen tussen de VS en Iran, na de recente dronestakingen in het grootste olieverwerkingscentrum van Saoedi-Arabië, die aan Iran werden toegeschreven. De groeimarkten van Zuidoost-Azië zullen zwaar investeren in nieuwe infrastructuurprojecten, ondersteund door particuliere investeringen, en deze regio zal de snelst groeiende regio zijn, met een groei van 6,4 % tussen 2019 en 2023."

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij InfraStructure 

InfraStructure maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.