Radartechnologie maakt zware bouwvoertuigen veiliger

Radartechnologie kan zelfs onder de moeilijkste omstandigheden stilstaande en bewegende objecten waarnemen

Met de snelgroeiende vraag naar woningen en commerciële gebouwen neemt ook het aantal zware bouwvoertuigen op openbare wegen toe. Ze rijden in stadscentra en binnen de bebouwde kom, waar ze in contact komen met kwetsbare weggebruikers. De zware voertuigen en machines die in de bouwsector worden gebruikt, zoals dumptrucks, cementmixers en kiepwagens, vormen een gevaar als ze niet op veilige wijze worden beheerd, bijvoorbeeld vanwege hun grote dode hoeken. Die bevinden zich niet alleen aan de achter- en rechterkant van het voertuig, maar ook aan de voorkant, vooral in voertuigen met een verhoogde bestuurderspositie. 
De veiligheid van grotere voertuigen is in recente jaren drastisch verbeterd en veel bedrijven besluiten te investeren in strikte veiligheidsprocedures, zoals de installatie van veiligheidssystemen voor voertuigen om dode hoeken te elimineren, bijvoorbeeld met radartechnologie. 
Radartechnologie voor het detecteren van obstakels kan zelfs onder de moeilijkste omstandigheden stilstaande en bewegende objecten waarnemen. Het systeem waarschuwt de bestuurder met een akoestisch en visueel signaal voor objecten op een bepaalde afstand van het voertuig. Een van deze systemen is Backsense, het unieke radarsysteem van Brigade Electronics. Het gebruikt een technologie die een continu veranderend radarfrequentiesignaal uitzendt met tijdstempels die uniek zijn voor elke instantie van de golf. Het moment waarop de golf terugkaatst, wordt vergeleken met het tijdstempel zonder dat de radar het uitzenden hoeft te onderbreken. Dat garandeert nauwkeurigere detectie dan pulserende radarproducten, die een reeks radarsignalen uitzenden en dan luisteren naar de terugkaatsende golf.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij InfraStructure 

InfraStructure maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.