UHPC in tafelbladen
De hoge slijtvastheid en het feit dat indringing van vloeistoffen bijna uitgesloten is, maakt UHPC interessant als keuken- en tafelblad

EIGENSCHAPPEN

Door de optimale pakking van de korrels, gecombineerd met een groot gehalte aan reactieve poeders, zijn de mechanische eigenschappen van UHPC uitermate goed in vergelijking met die van klassiek beton. Niet alleen de druksterkte stijgt, maar ook de buigtreksterkte en de elasticiteitsmodulus zijn veel hoger. Een afgeleide mechanische eigenschap is dat de slijtweerstand ook vele keren hoger ligt dan deze van traditioneel beton. Door het feit dat gestreefd wordt naar een zo klein mogelijk poriënvolume in de massa, is de permeabiliteit voor lucht en water dan ook zeer laag. Men creëert zo dus ook een duurzaam beton, met minder kans op betonrot. Meteen is ook een grote weerstand opgebouwd tegen vorst-dooicycli.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Gerelateerde artikels Aanbevolen voor jou

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij InfraStructure 

InfraStructure maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.