HYDRAULISCHE MIDIGRAAFMACHINES MET KORTE DRAAISTRAAL GEGEERD

Wendbare graafmachines must bij rioolwerk

Cijfers van SIGMA duiden erop dat de hydraulische graafmachines - zowel die op rupsen als die op banden - in de lift zitten. Enkele decennia terug waren vooral de 40 en 50 ton zware graafmachines in trek. Aquafin was toen immers volop bezig het rioolnet aan te leggen en de grote machines van de aannemers haalden volop hun rendement. Daarna volgde de ontdubbeling van het rioolstelsel; een klus waarvoor kleinere en beweeglijke machines praktischer waren (van 7 tot en met 13 ton). Vandaag is die trend nog steeds merkbaar. Bij aankopen voor graafwerken gaat het meestal om graafmachines onder de 35 ton. Een bijkomende tendens is de drang naar 'short radius' (SR)-machines.

ONDERDELEN

1. Rupsen, banden of rubberblokken

Omdat we het hier hebben over midigraafmachines (van 7 tot en met 13 ton), is er keuze tussen rupsen en banden. Bij de rupsen (stabieler dan de bandenversie) gaat het dan om stalen rupsplaten. Omdat die desgevallend het asfalt op een wegdek kunnen beschadigen, kan men ook opteren voor het beste van beide werelden: rubberblokken. Die worden zo op de stalen rupsketting gemonteerd. De stalen binnenkern van die blokken garandeert de levensduur, terwijl het rubber aan de buitenkant beschadiging van harde oppervlakten voorkomt.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij InfraStructure 

InfraStructure maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.