ZELFRIJDENDE AUTO VRAAGT AANGEPAST WEGENNET

Bart Verhulst (Heijmans Infra) ziet onze wegen steeds slimmer worden

De infrasector staat onder druk. De investeringsbudgetten binnen de regionale en lokale overheden zijn niet van die aard om het bestaande wegennet afdoende te onderhouden, laat staan te investeren in nieuwe projecten. InfraStructure had een gesprek met Bart Verhulst, CEO binnen Heijmans Infra, een van de belangrijkste wegenbouwers van Vlaanderen. Hij ziet de conjunctuur op termijn opnieuw aantrekken en voorspelt dat de wegen van de toekomst steeds meer elektronisch zullen worden om slimme wagens autonoom te laten rijden, waardoor de capaciteit van het bestaande wegennet gevoelig zal toenemen.


COMPLEMENTAIR MET VAN DEN BERG

Heijmans Infra, actief in wegenbouw en rioleringen, maakt deel uit van de Nederlandse Heijmans Groep, een beursgenoteerde onderneming. “Wij vormen eigenlijk de Belgische poot die voornamelijk in Vlaanderen en Brussel actief is", steekt gedelegeerd bestuurder, Bart Verhulst, van wal. “We draaien ongeveer 80 miljoen euro omzet die wordt gerealiseerd met een honderdtal bedienden en een tweehonderdtal arbeiders. Naast ons hoofdkantoor in Schelle hebben we ook een bijkantoor in Bilzen, vanwaaruit we Limburg, de Kempen en Vlaams-Brabant bedienen. Daarnaast hebben wij een site specifiek voor beton en recyclage in Burcht en één in Bilzen. Met Heijmans bezitten we verder de helft van de firma Belasco, een asfaltbedrijf met sites in Bilzen, Puurs en Gent." Met Van den Berg beschikt Heijmans Infra over een zusterbedrijf dat gespecialiseerd is in leidingbouw en technische infrastructuur. “De bedoeling is om beide bedrijven in de toekomst steeds dichter tegen elkaar te laten aanleunen. De boekhouding en de personeelsdienst lopen bijvoorbeeld al samen. Onze activiteiten zijn immers perfect complementair. Wegwerkzaamheden omvatten immers altijd wel een stuk leidingbouw. Als we die activiteiten samen kunnen aanbieden, dan betekent dat voor onze klant onmiskenbaar een meerwaarde."

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij InfraStructure 

InfraStructure maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.