PPS-CONSTRUCTIE GARANDEERT WERKVOLUME VOOR JAREN

Kurt Kesteloot (Aswebo) ziet zijn sector door magere jaren gaan

Aswebo is een naam die klinkt als een klok in de wegenbouw. Het bedrijf uit Drongen stelt momenteel 450 werknemers tewerk. Maar de sector heeft het moeilijk. De private markt is nog niet volledig hersteld van de economische crisis en ook de (lokale) overheden besteden onvoldoende budget aan hun wegenis. Dit, terwijl de grote spelers uit de sector wel een bepaald volume moeten draaien om uit de kosten te komen. InfraStructure had een gesprek met Kurt Kesteloot, algemeen directeur bij Aswebo, die ondanks alle onheilstijdingen de toekomst toch hoopvol tegemoet treedt.


WEGENBOUW ALS KERNACTIVITEIT

Aswebo werd opgericht in 1947 en behoort sinds 2011 tot de Willemen Groep, een van de grotere spelers in de bouwsector. Het bedrijf was oorspronkelijk gehuisvest in Brugge. “In de jaren 70 verhuisden we naar het industrieterrein van Drongen", steekt algemeen directeur, Kurt Kesteloot, van wal. “Marcel Kyndt was van oudsher de eigenaar. Zijn bedrijf werd in 2011 overgenomen door de Willemen Groep, waar we momenteel deel van uitmaken. We hebben met onze 450 werknemers alle aspecten van de wegenbouw als kernactiviteit. Naast de wegenbouw zijn we ook actief in de sector van de burgerlijke bouwkunde. Ons werkgebied is volledig Vlaanderen. Onlangs namen we Aannemingen Van Wellen over uit Kapellen. Het gevolg van die overname was dat we momenteel beschikken over vijf asfaltcentrales, met name in Brugge, Gent, Schoten, Doel en Lummen. In Wallonië hebben we ons filiaal Ascovil. Onze klanten bestaan voornamelijk uit overheden op diverse niveaus. Maar de laatste tijd evolueren we steeds meer in de richting van private klanten. Zo leggen we o.a. containerterminals, wandelpromenades en parkings aan."

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij InfraStructure 

InfraStructure maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.